Vormingsmoment

Voor wie is het vormingsmoment verplicht?

Vanaf 1 maart 2024 moeten begeleiders van kandidaat-bestuurders die een ‘voorlopig rijbewijs met begeleider’ aanvragen, een verplicht vormingsmoment volgen. Dit betekent dat begeleiders het vormingsmoment minstens 5 maanden vóór het praktijkexamen van hun kandidaat-bestuurder moeten volgen. Deze termijn is echter niet verplicht voor:

 • Begeleiders van kandidaat-chauffeurs met een rijbewijs M12 waarvan de stage is gestart vóór 01/03/2024 (de datum vermeld op de achterkant van het voorlopig rijbewijs).
 • Begeleiders van kandidaat-chauffeurs die het voorlopig rijbewijs M18 hebben omgewisseld naar een voorlopig rijbewijs M36 waarvan de stage is gestart vóór 01/03/2024 (de datum vermeld op de achterkant van het voorlopig rijbewijs).

Voor leerlingen met een voorlopig rijbewijs M18 is dit niet van toepassing, omdat zij met een bekwaamheidsattest zelfstandig de weg op mogen.

Belangrijk om op te merken: de stageperiode wordt vanaf 1/3/2024 ook verlengd van drie maanden naar vijf maanden. (Dit geldt voor iedereen die een examen wil afleggen na 1/3/2024).

Wat houdt het vormingsmoment in?

Het vormingsmoment is een informatiesessie van 3 uur waarin praktische tips & tricks worden gegeven om iemand op een correcte en veilige manier te leren rijden.

Wat omvat het vormingsmoment?

Het vormingsmoment is een informatieve sessie van 3 uur die praktische tips en tricks biedt voor veilig rijden. Het hoofddoel is om deelnemers op een correcte en veilige manier te leren autorijden.

Prijs: €20

Duur: 3 uur

Kalender vormingsmoment

KALENDER VORMINGSMOMENT (3 UREN)
DatumUurLocatie
Woensdag 24 april 202418u00-21u00Rijschool Car&Truck Opleiding NV. Hasselt Gouverneur Roppesingel 83

Inschrijven vormingsmoment


  E-mailadres (verplicht):

  Voornaam (verplicht):

  Naam (verplicht):

  Straat en Huisnummer (verplicht):

  Postcode en plaats (verplicht):

  Telefoon- of GSM nummer:

  Rijksregisternummer (verplicht):

  Waar en wanneer wenst u de opleiding vormingsmoment te volgen (verplicht)?

  Datum behalen rijbewijs (verplicht): *