Rijbewijs vakbekwaamheid C-CE

Vrachtwagen

Rijbewijs vakbekwaamheid C-CE

Vrachtwagen

Rijbewijs vakbekwaamheid C-CE

Vrachtwagen

Bij Rijschool Car & Truck heb je de mogelijkheid om je rijbewijs C en CE te behalen, inclusief de vakbekwaamheid voor het besturen van een vrachtwagen. Het behalen van deze rijbewijzen opent de deuren naar een carrière als professionele vrachtwagenchauffeur, waardoor je in staat bent om grote voertuigen te besturen en diverse vracht te vervoeren. Het rijbewijs C is bedoeld voor het besturen van vrachtwagens met een gewicht boven de 3.500 kilogram. Met dit rijbewijs mag je vrachtwagens besturen die bestemd zijn voor goederenvervoer. Bij Rijschool Car & Truck kun je terecht voor een gedegen opleiding die je voorbereidt op het behalen van dit rijbewijs. De opleiding omvat zowel theoretische als praktische lessen, waarbij je leert over de verkeersregels en -veiligheid, voertuigbeheersing, manoeuvreren en het laden en lossen van goederen. Na het behalen van je rijbewijs C is het mogelijk om door te gaan naar het rijbewijs CE, waarmee je vrachtwagens met een aanhangwagen of oplegger mag besturen. Dit opent nog meer mogelijkheden in de transportsector en vergroot je inzetbaarheid als chauffeur. Bij Rijschool Car & Truck kun je ook hiervoor een specifieke opleiding volgen, waarbij je leert om te gaan met de extra lengte en gewicht van de combinatie. Je krijgt inzicht in het koppelen en ontkoppelen van de aanhanger of oplegger, het maken van bochten en het veilig manoeuvreren op de weg. Naast het behalen van de rijbewijzen C en CE, biedt Rijschool Car & Truck ook de mogelijkheid om de vakbekwaamheid voor vrachtwagenchauffeurs te behalen. Deze vakbekwaamheid, ook wel bekend als Code 95, is verplicht voor beroepschauffeurs en toont aan dat je voldoet aan de basiskwalificaties en periodieke nascholingseisen. De nascholing bestaat uit verschillende modules, zoals rijtechniek, veiligheid, gezondheid en milieu, administratie en logistiek, en omgang met noodsituaties. Bij Rijschool Car & Truck word je begeleid door ervaren instructeurs die je stap voor stap begeleiden tijdens het leerproces. Ze zorgen ervoor dat je de benodigde kennis en vaardigheden ontwikkelt om een veilige en competente vrachtwagenchauffeur te worden. De instructeurs zijn op de hoogte van de nieuwste regelgeving en zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent op zowel het theoretische als het praktische examen. Het behalen van je rijbewijs C en CE, inclusief de vakbekwaamheid, opent de deuren naar een veelbelovende carrière in de transportsector. Als vrachtwagenchauffeur kun je werken in verschillende sectoren, zoals distributie, internationaal transport, koeriersdiensten en speciaal transport. Rijschool Car & Truck biedt je de mogelijkheid om deze carrièrestap te zetten door middel van professionele en uitgebreide opleidingen die je klaarstomen voor een succesvolle toekomst als vrachtwagenchauffeur.

Rijbewijs vakbekwaamheid C-CE

Vrachtwagen

Ontdek de weg naar Vakbekwaamheid

Bij Autorijschool Car & Truck vind je de perfecte opleiding om je Rijbewijs Vakbekwaamheid C-CE voor vrachtwagens te behalen. Als je droomt van het besturen van indrukwekkende vrachtwagens en het vervoeren van goederen over de weg, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Algemeen

Zorgvuldig samengesteld lespakket

Onze opleiding voor het Rijbewijs Vakbekwaamheid C-CE is zorgvuldig samengesteld om ervoor te zorgen dat je alle vereiste vaardigheden en kennis verwerft om veilig en vol zelfvertrouwen de weg op te gaan. We besteden aandacht aan zowel theoretische als praktische aspecten van het vrachtwagenrijden, zodat je goed voorbereid bent op alle uitdagingen die je onderweg kunt tegenkomen.

Vakbekwaamheid Opleiding voor Rijbewijs C en Rijbewijs CE: Word een Deskundige Vrachtwagenchauffeur bij Rijschool Car & Truck in Hasselt Ben je klaar om de weg op te gaan als een bekwame en professionele vrachtwagenchauffeur? Bij Rijschool Car & Truck in Hasselt bieden we een uitgebreide vakbekwaamheid opleiding aan voor het behalen van het rijbewijs C en het rijbewijs CE. Onze opleiding is speciaal ontworpen om jou de vereiste kennis, vaardigheden en het vertrouwen te geven om succesvol te zijn in de transportindustrie. Onze ervaren instructeurs hebben diepgaande kennis van de transportsector en zijn experts in hun vakgebied. Ze zullen je begeleiden bij elke stap van het leerproces, van de theorielessen tot de praktijktraining. Je zult leren over belangrijke aspecten zoals verkeersregels, transportwetten, veiligheid, efficiëntie en klantenservice. Ons doel is om jou een grondige en veelzijdige opleiding te bieden, zodat je met vertrouwen de weg op kunt gaan. Bij Rijschool Car & Truck geloven we in een praktijkgerichte aanpak. Tijdens de opleiding krijg je uitgebreide praktijkervaring in het besturen van vrachtwagens van verschillende groottes en configuraties. Je leert essentiële rijvaardigheden, zoals het manoeuvreren met een zware lading, het nemen van bochten en het veilig rijden in verschillende verkeersomstandigheden. We zullen je ook trainen in het uitvoeren van taken zoals laden en lossen, veiligheidscontroles en het omgaan met noodsituaties. Met onze praktijkgerichte training kun je vertrouwen opbouwen en klaar zijn voor de uitdagingen van het dagelijkse werk als vrachtwagenchauffeur. Veiligheid en professionaliteit zijn de kernwaarden van onze opleiding. We besteden veel aandacht aan defensief rijden, waarbij je leert anticiperen op mogelijke gevaren en proactieve maatregelen neemt om ongelukken te voorkomen. We leren je ook hoe je onderweg efficiënt en kosteneffectief kunt zijn, terwijl je tegelijkertijd een hoog niveau van klantenservice biedt. Onze instructeurs delen hun uitgebreide praktijkervaring en waardevolle inzichten om je te helpen een deskundige vrachtwagenchauffeur te worden. Bij Rijschool Car & Truck begrijpen we dat iedereen een uniek schema heeft. Daarom bieden we flexibele lestijden aan die kunnen worden aangepast aan jouw behoeften. Of je nu voltijds werkt, deeltijds studeert of andere verplichtingen hebt, wij streven ernaar om lessen te plannen op tijden die voor jou het
Als je op zoek bent naar een kwalitatieve opleiding om je rijbewijs Vakbekwaamheid C en CE te behalen, dan is vrachtwagenrijschool Car & Truck in Hasselt de ideale keuze voor jou. Bij vrachtwagenrijschool Car & Truck in Hasselt kun je een uitgebreide opleiding volgen om je rijbewijs Vakbekwaamheid C en CE te behalen. Deze rijbewijzen zijn van essentieel belang voor het besturen van vrachtwagens op professioneel niveau en bieden talloze mogelijkheden in de transportsector. De rijschool in Hasselt biedt hoogwaardige cursussen aan die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van leerlingen en voldoen aan alle wettelijke vereisten voor het besturen van vrachtwagens. Met het rijbewijs Vakbekwaamheid C ben je bevoegd om vrachtwagens met een totaalgewicht van meer dan 3,5 ton te besturen, zoals vrachtwagens voor goederentransport en speciale voertuigen zoals betonmixers. Bij Car & Truck leer je alle noodzakelijke vaardigheden, verkeersregels en voertuigbeheersingstechnieken om veilig en zelfverzekerd met deze vrachtwagens om te gaan, ongeacht de verkeersomstandigheden. Het rijbewijs Vakbekwaamheid CE is een aanvulling op het rijbewijs C en stelt je in staat om combinaties van voertuigen te besturen, zoals vrachtwagens met aanhangwagens of opleggers. Dit is met name belangrijk voor internationaal transport en vereist specifieke vaardigheden op het gebied van het manoeuvreren en beheersen van langere en zwaardere voertuigcombinaties. Bij Car & Truck word je uitgebreid voorbereid op deze uitdagingen. Bij vrachtwagenrijschool Car & Truck kun je rekenen op ervaren en deskundige instructeurs die je begeleiden gedurende het gehele opleidingstraject. Ze bieden praktijkgerichte training, klassikale lessen en simulatortrainingen om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op zowel het theoretische als het praktische examen. Het behalen van je rijbewijs Vakbekwaamheid C en CE opent de deuren naar diverse boeiende carrièremogelijkheden in de transportsector, zoals internationaal vrachtvervoer, distributie en logistiek. Het is een waardevolle investering voor iedereen die een professionele vrachtwagenchauffeur wil worden. Kies vrachtwagenrijschool Car & Truck in Hasselt voor een hoogwaardige opleiding en de benodigde begeleiding om met succes je vrachtwagenrijbewijs te behalen.

Oefenmogelijkheden

Tijdens de opleiding krijg je de mogelijkheid om te oefenen met verschillende manoeuvres, zoals achteruitrijden, bochten maken en het laden en lossen van goederen. We begeleiden je ook bij het begrijpen van de verkeersregels en -voorschriften die specifiek zijn voor vrachtwagens. Door middel van praktijklessen en simulatortraining raak je vertrouwd met het besturen van een vrachtwagen in uiteenlopende verkeerssituaties.

De eerste stap

Aarzel niet langer en zet de eerste stap naar het behalen van je Rijbewijs Vakbekwaamheid C-CE bij Rijschool Car & Truck. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze opleidingen en om je aan te melden. We kijken ernaar uit om je te helpen jouw doelen te bereiken en de weg naar een veelbelovende carrière in de transportsector in te slaan.

Rijbewijs Vakbekwaamheid C en CE, ook wel bekend als het vrachtwagenrijbewijs, zijn essentiële vereisten voor professionele vrachtwagenchauffeurs. Deze rijbewijzen stellen bestuurders in staat om commerciële voertuigen van aanzienlijke omvang en gewicht te besturen, wat hen toegang geeft tot diverse carrièremogelijkheden in de transportsector. Een gerenommeerde rijschool die deze opleiding aanbiedt, is vrachtwagenrijschool Car & Truck, gevestigd in Hasselt. Bij vrachtwagenrijschool Car & Truck in Hasselt kunnen aspirant-vrachtwagenchauffeurs een grondige en professionele opleiding volgen om hun rijbewijs Vakbekwaamheid C en CE te behalen. De rijschool biedt uitgebreide cursussen aan die afgestemd zijn op de behoeften van de leerlingen en voldoen aan de wettelijke eisen voor het besturen van vrachtwagens. Het rijbewijs Vakbekwaamheid C is bedoeld voor het besturen van vrachtwagens met een totaalgewicht boven de 3,5 ton. Deze categorie omvat onder andere vrachtwagens voor goederentransport en sommige speciale voertuigen zoals betonmixers. De opleiding bij Car & Truck richt zich op het ontwikkelen van de nodige rijvaardigheden, kennis van verkeersregels en voertuigbeheersing. Leerlingen leren om veilig en efficiënt met vrachtwagens om te gaan in verschillende verkeersomstandigheden. Het rijbewijs Vakbekwaamheid CE is een aanvulling op het rijbewijs C en stelt chauffeurs in staat om combinaties van voertuigen te besturen, zoals een vrachtwagen met een aanhangwagen of oplegger. Deze categorie is vooral van belang voor internationaal transport en vereist specifieke vaardigheden in het manoeuvreren en beheren van langere en zwaardere voertuigcombinaties. Bij Car & Truck worden leerlingen grondig voorbereid op de uitdagingen die gepaard gaan met het rijden van dergelijke combinaties. Vrachtwagenrijschool Car & Truck onderscheidt zich door ervaren en gekwalificeerde instructeurs in dienst te hebben die de leerlingen begeleiden gedurende het gehele opleidingsproces. Ze bieden praktijkgerichte training, klassikale lessen en simulatortrainingen om ervoor te zorgen dat leerlingen goed voorbereid zijn op zowel het theoretische als het praktische examen. Het behalen van het rijbewijs Vakbekwaamheid C en CE opent deuren naar verschillende carrièremogelijkheden in de transportsector, zoals internationaal vrachtvervoer, distributie en logistiek. Het is een waardevolle investering voor diegenen die een professionele vrachtwagenchauffeur willen worden.
Als je op zoek bent naar een opleiding om je rijbewijs Vakbekwaamheid C en CE te behalen, oftewel het vrachtwagenrijbewijs, dan is vrachtwagenrijschool Car & Truck in Hasselt de perfecte keuze. Bij vrachtwagenrijschool Car & Truck kun je een uitgebreide opleiding volgen om je rijbewijs Vakbekwaamheid C en CE te behalen. Deze rijbewijzen zijn van cruciaal belang voor het besturen van commerciële vrachtwagens en bieden tal van carrièremogelijkheden in de transportsector. De rijschool in Hasselt biedt professionele cursussen aan die volledig zijn afgestemd op de behoeften van de leerlingen en voldoen aan alle wettelijke eisen voor het besturen van vrachtwagens. Met het rijbewijs Vakbekwaamheid C kun je vrachtwagens met een totaalgewicht boven de 3,5 ton besturen, zoals vrachtwagens voor goederentransport en speciale voertuigen zoals betonmixers. Bij Car & Truck leer je alle benodigde vaardigheden, verkeersregels en voertuigbeheersing om veilig en efficiënt met deze vrachtwagens om te gaan, ongeacht de verkeersomstandigheden. Het rijbewijs Vakbekwaamheid CE is een aanvulling op het rijbewijs C en stelt je in staat om combinaties van voertuigen te besturen, zoals vrachtwagens met aanhangwagens of opleggers. Deze categorie is met name belangrijk voor internationaal transport en vereist specifieke vaardigheden in het manoeuvreren en beheren van langere en zwaardere voertuigcombinaties. Bij Car & Truck word je uitgebreid voorbereid op deze uitdagingen. Bij vrachtwagenrijschool Car & Truck kun je rekenen op ervaren en gekwalificeerde instructeurs die je begeleiden gedurende het gehele opleidingstraject. Ze bieden praktijkgerichte training, klassikale lessen en simulatortrainingen om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op zowel het theoretische als het praktische examen. Het behalen van je rijbewijs Vakbekwaamheid C en CE opent de deuren naar diverse carrièremogelijkheden in de transportsector, zoals internationaal vrachtvervoer, distributie en logistiek. Het is een waardevolle investering voor iedereen die een professionele vrachtwagenchauffeur wil worden. Kies vrachtwagenrijschool Car & Truck in Hasselt voor de expertise en begeleiding die je nodig hebt om met succes je vrachtwagenrijbewijs te behalen.

Vakbekwaamheid en Nascholing: Belangrijk voor elke C1-C-C1+E-C+E Bestuurder

Volgens de Europese richtlijn is het voor elke bestuurder met een C1-C-C1+E-C+E rijbewijs noodzakelijk om de vakbewkaamheid – code 95 te behalen. Daarnaast is het verplicht om de nascholing te volgen om de code 95 te behouden.

Voor nieuwe kandidaat-bestuurders betekent dit dat zij moeten slagen voor zowel de reguliere rijbewijsexamens als voor de basiskwalificatie.

De vakbekwaamheid – code 95 is van toepassing op alle professionele bestuurders in het goederen- en personenvervoer, met uitzondering van bepaalde groepen. Bestuurders die al werkzaam zijn in het vakgebied kunnen namelijk vrijgesteld zijn van het toegangsexamen (bijvoorbeeld als zij al in het bezit zijn van een rijbewijs C vóór 10/09/2009).

Bij Rijschool Car & Truck begrijpen we het belang van vakbekwaamheid en bieden we de juiste begeleiding om jouw rijbewijsdoelen te behalen. Onze ervaren instructeurs helpen je niet alleen bij het behalen van de vereiste examens, maar bieden ook nascholingsmogelijkheden om jouw code 95 te behouden.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen ondersteunen in het verkrijgen van de nodige vakbekwaamheid en het voldoen aan de code 95-verplichtingen. Rijschool Car & Truck staat klaar om jouw professionele rijvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Er zijn bepaalde voertuigen en situaties waarin de vakbekwaamheid – Code 95 niet vereist is. Deze vrijstellingen gelden voor:

 1. Voertuigen met een maximale toegestane snelheid van 45 km/uur.
 2. Voertuigen van de strijdkrachten, burgerbescherming, brandweer en diensten voor de handhaving van de openbare orde.
 3. Voertuigen die op de weg worden getest in verband met technische verbeteringen, reparatie, onderhoud, nieuwe of omgebouwde voertuigen die nog niet in het verkeer zijn gebracht.
 4. Voertuigen die worden gebruikt bij noodtoestanden en reddingsoperaties.
 5. Voertuigen voor niet-commercieel goederen- en personenvervoer voor privédoeleinden.
 6. Voertuigen of combinaties voor het vervoer van materiaal, apparatuur of machines die de bestuurder voor zijn werk nodig heeft, OP VOORWAARDE dat dit vervoer niet zijn voornaamste activiteit is.

Theoretische en praktische examens die kunnen gecombineerd met de examens voor het behalen van het rijbewijs.

Nascholing voor Vakbekwaamheid: Vereiste modules voor professionele bestuurders

Elke professionele bestuurder moet jaarlijks nascholingsmodules van minimaal 7 uur volgen. Bij ons erkend opleidingscentrum bieden we de mogelijkheid om aan deze vereiste te voldoen. Vijf nascholingen van minimaal 7 uur geven in totaal 35 kredietpunten, die nodig zijn voor het verlengen van de vakbekwaamheid bij het aanvragen van een nieuw rijbewijs. Deze nascholingen moeten plaatsvinden binnen 5 jaar voorafgaand aan de verlengingsaanvraag.

Tijdens de nascholing kunnen verschillende onderwerpen aan bod komen, zoals ladingzekering, rij- en rusttijden, EHBO, defensief rijden, ongevalsaangifte, eco-driving, enzovoort.

Let op: De nascholing is geldig voor zowel groep C als groep D. Dit betekent dat een persoon die zowel een bewijs van vakbekwaamheid voor groep C als groep D heeft, slechts één keer 35 uur nascholing per periode van 5 jaar hoeft te volgen. Er is dus geen aparte 35 uur nascholing nodig voor de verlenging van het geldige rijbewijs voor vakbekwaamheid voor groep C en groep D. De verlenging wordt geldig verklaard voor beide groepen, waardoor de data samenvallen.

Bij Rijschool Car & Truck bieden we nascholingsmodules aan die voldoen aan de vereisten voor vakbekwaamheid. Neem contact met ons op voor meer informatie over de beschikbare modules en om je nascholingstraject te plannen, zodat je tijdig aan alle verlengingsvereisten kunt voldoen.

Ontdek de Vakbekwaamheid Opleiding voor Rijbewijs C en Rijbewijs CE bij Rijschool Car & Truck in Hasselt Wil je jouw vaardigheden als professionele vrachtwagenchauffeur naar een hoger niveau tillen? Bij Rijschool Car & Truck in Hasselt bieden we een uitgebreide vakbekwaamheid opleiding aan voor het rijbewijs C en het rijbewijs CE. Of je nu net begint in de transportsector of al ervaring hebt, onze gespecialiseerde instructeurs zullen je begeleiden op de weg naar vakbekwaamheid en succes in deze veeleisende industrie. Onze opleiding voor rijbewijs C en rijbewijs CE is ontworpen om je voor te bereiden op de uitdagingen van het besturen van zware voertuigen. Met ons programma leer je niet alleen de technische aspecten van het rijden, maar ook essentiële vaardigheden op het gebied van veiligheid, efficiëntie en professioneel gedrag. Bij Rijschool Car & Truck begrijpen we dat vrachtwagenchauffeurs een belangrijke rol spelen in de logistieke sector. Daarom richten onze opleidingen zich op zowel de theoretische als praktische aspecten van het beroep. Je leert over verkeersregels, transportvoorschriften, laden en lossen, routeplanning en het omgaan met specifieke situaties op de weg. Onze instructeurs delen hun uitgebreide kennis en praktijkervaring om je voor te bereiden op een succesvolle carrière als professionele vrachtwagenchauffeur. Bij Rijschool Car & Truck maken we gebruik van moderne lesvoertuigen die zijn uitgerust met geavanceerde technologieën en veiligheidsvoorzieningen. Je krijgt de kans om te oefenen met voertuigbeheersing, zoals het manoeuvreren op smalle wegen, achteruit rijden en het nemen van bochten. We besteden ook aandacht aan defensief rijden, waarbij je leert anticiperen op mogelijke gevaren en proactieve beslissingen neemt om de veiligheid te waarborgen. Onze vakbekwaamheid opleiding is flexibel en kan worden aangepast aan jouw individuele behoeften en agenda. Of je nu voltijds werkt, deeltijds studeert of andere verplichtingen hebt, we bieden diverse lestijden aan, inclusief avond- en weekendopties, zodat je de opleiding kunt volgen op een moment dat voor jou het beste uitkomt. Kies voor Rijschool Car & Truck in Hasselt voor een hoogwaardige vakbekwaamheid opleiding voor het rijbewijs C en rijbewijs CE. Wij zijn toegewijd aan jouw succes en zullen je ondersteunen bij elke stap van jouw professionele ontwikkeling. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de volgende stap in jouw carrière als vakbekwaam vrachtwagenchauffeur!

Examens (voor de nieuw te behalen rijbewijzen met vakbekwaamheid)

 1. Afspraken en betalingen voor de mondelinge theorie-examens worden in principe door de leerling zelf gemaakt en betaald in het examencentrum van zijn keuze !  In overleg kan onze rijschool desgewenst ook een afspraak voor het mondeling examen voor U vastleggen.
 2. Afspraken voor praktijkexamens: de rijschool zorgt voor de datum en de verdere afhandeling.
 3. Afwezigheid  – ziekte of andere: bij het niet verschijnen voor een examen zowel theorie als praktijk, worden de vereiste retributies altijd aangerekend !
 4. Bij elk examen is enkel de leerling verantwoordelijk in het geval de vereiste documenten ontbreken.

Wat je moet meenemen voor het theorie-examen:

 • identiteitskaart
 • rijbewijs
 • ingeval van verlies of diefstal : contacteer ons onmiddellijk

Wat je moet meenemen voor het praktijkexamen:

 • identiteitskaart   (ingeval van verlies of diefstal : contacteer ons onmiddellijk)
 • rijbewijs   (ingeval van verlies of diefstal : contacteer ons onmiddellijk)
 • geldige en originele medische schifting voor de groep 2 voertuigen
 • attest van slagen voor het gecombineerd theorie-examen