Rijbewijs CE

Vrachtwagen met aanhangwagen

Rijbewijs CE

Vrachtwagen met aanhangwagen

Rijbewijs CE

Vrachtwagen met aanhangwagen

Welkom bij Rijschool Car & Truck! Ben je geïnteresseerd in het behalen van je rijbewijs CE voor het besturen van een vrachtwagen met aanhangwagen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We bieden een uitgebreide en professionele opleiding aan waarmee je klaargestoomd wordt voor het veilig en bekwaam besturen van deze combinaties. Het rijbewijs CE opent vele deuren in de transportsector en vergroot je inzetbaarheid als chauffeur. Met dit rijbewijs mag je vrachtwagens met een aanhangwagen of oplegger besturen. Bij Rijschool Car & Truck begrijpen we dat het besturen van zo'n combinatie specifieke kennis en vaardigheden vereist. Daarom hebben we een gestructureerd lesprogramma ontwikkeld om je stap voor stap te begeleiden naar het behalen van je rijbewijs CE. Onze ervaren instructeurs staan klaar om je te begeleiden tijdens de opleiding. Ze beschikken over de juiste expertise en kennis van de nieuwste regelgeving om je te helpen slagen voor zowel het theoretische als het praktische examen. Bij Rijschool Car & Truck geloven we in een persoonlijke aanpak, dus je kunt rekenen op individuele aandacht en begeleiding die afgestemd is op jouw behoeften en leertempo. Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten over het besturen van een vrachtwagen met aanhangwagen. Je leert de technieken om veilig te koppelen en ontkoppelen, bochten te maken en te manoeuvreren op de weg. We besteden ook aandacht aan het begrijpen van de extra lengte en gewicht van de combinatie, zodat je vol vertrouwen de weg op kunt. Bij Rijschool Car & Truck hechten we niet alleen belang aan het behalen van je rijbewijs CE, maar ook aan het ontwikkelen van de juiste professionele houding en verantwoordelijkheidsgevoel. We leren je omgaan met verschillende verkeerssituaties en hoe je de veiligheid van jezelf en anderen kunt waarborgen tijdens het rijden met een vrachtwagen met aanhangwagen. Naast het behalen van je rijbewijs CE bieden we ook ondersteuning bij het verkrijgen van de vakbekwaamheid voor vrachtwagenchauffeurs, ook wel bekend als Code 95. Deze vakbekwaamheid is verplicht voor beroepschauffeurs en toont aan dat je voldoet aan de basiskwalificaties en periodieke nascholingseisen. We informeren je graag over de verschillende modules en nascholingsmogelijkheden die we aanbieden. Kies voor Rijschool Car & Truck en investeer in je toekomst als vrachtwagenchauffeur met een rijbewijs CE. Onze toegewijde instructeurs, uitgebreide lesprogramma's en persoonlijke begeleiding zullen je helpen om je doelen te bereiken. Neem vandaag nog contact met ons op en begin aan een spannende en veelbelovende carrière in de transportsector!

Rijbewijs CE

Vrachtwagen met aanhangwagen

De Koning van de Weg

Welkom bij Autorijschool Car & Truck – dé plek waar je de nodige opleiding kunt volgen om je rijbewijs CE vrachtwagen met aanhangwagen. Als je droomt van het besturen van zware vrachtwagens met een aanhangwagen, dan bieden wij de expertise en begeleiding die je nodig hebt om deze uitdagende vaardigheid onder de knie te krijgen.

Rijbewijs C+E is essentieel

Het rijbewijs C+E is essentieel voor diegenen die willen genieten van de vrijheid en de mogelijkheid om grote vrachtwagens met aanhangwagens te besturen. Of je nu van plan bent om vracht te vervoeren, goederen te leveren of je professionele mogelijkheden te vergroten, ons ervaren team van instructeurs staat klaar om je te begeleiden op je weg naar het behalen van dit waardevolle rijbewijs.

Ontwikkel Je Vaardigheden met Vrachtwagenrijschool Car & Truck in Hasselt Ben je klaar om de weg op te gaan met een vrachtwagen en aanhangwagen? Bij Vrachtwagenrijschool Car & Truck in Hasselt, Limburg, bieden we een uitgebreide opleiding aan voor het behalen van het Rijbewijs CE. Met onze professionele instructeurs, moderne lesvoertuigen en flexibele lesuren helpen we je om je vrachtwagendroom waar te maken. Onze rijschool heeft jarenlange ervaring in het opleiden van vrachtwagenchauffeurs en we begrijpen dat het besturen van een vrachtwagen met aanhangwagen speciale vaardigheden en kennis vereist. Onze ervaren instructeurs zullen je begeleiden en ondersteunen tijdens elke fase van de opleiding, zodat je zelfverzekerd en bekwaam de weg op kunt. Onze praktijklessen omvatten het rijden met een vrachtwagencombinatie in verschillende verkeerssituaties en op diverse wegen. Je leert essentiële manoeuvres, zoals het maken van bochten, achteruitrijden en het nemen van hellingen. Onze instructeurs zullen je ook trainen in het veilig laden, lossen en vastzetten van de vrachtwagen en de aanhangwagen, volgens de geldende regelgeving. Naast de praktijklessen besteden we ook aandacht aan de theoretische kennis die je nodig hebt om het Rijbewijs CE te behalen. Onze deskundige docenten zullen je vertrouwd maken met verkeersregels, verkeersborden, veiligheidsprocedures en andere relevante onderwerpen. Je leert hoe je veilig kunt rijden met een vrachtwagencombinatie en hoe je situaties op de weg effectief kunt inschatten. Bij Vrachtwagenrijschool Car & Truck begrijpen we dat iedereen verschillende behoeften en schema's heeft. Daarom bieden we flexibele lestijden aan die kunnen worden aangepast aan jouw agenda. Of je nu voltijds werkt, een deeltijdse baan hebt of andere verplichtingen hebt, we zullen ons best doen om de lessen zo te plannen dat ze bij jou passen. Onze rijschool streeft naar kwaliteit, klanttevredenheid en succes. We zijn trots op onze hooggekwalificeerde instructeurs, moderne lesvoertuigen en persoonlijke benadering. We begeleiden je tijdens het hele traject, vanaf de eerste les tot aan het praktijkexamen, en zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent om het Rijbewijs CE te behalen en een competente vrachtwagenchauffeur te worden.
Vrachtwagenrijschool Car & Truck: Dé Specialist in Rijbewijs CE Opleidingen in Hasselt Als je op zoek bent naar een betrouwbare en professionele vrachtwagenrijschool in Hasselt, Limburg, dan is Car & Truck de ideale keuze. Wij bieden uitgebreide opleidingen aan voor het behalen van het Rijbewijs CE, waarmee je jezelf kunt kwalificeren als een bekwame en bevoegde vrachtwagenchauffeur met een aanhangwagen. Bij Car & Truck begrijpen we dat het besturen van een vrachtwagen met aanhangwagen een specifieke set vaardigheden en kennis vereist. Onze ervaren instructeurs zijn volledig gekwalificeerd en hebben ruime ervaring in de vrachtwagenindustrie. Ze zullen je begeleiden tijdens elke stap van het leerproces, zowel in de praktijk als in de theorie, om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op het behalen van je Rijbewijs CE. Onze praktijklessen zijn ontworpen om je vertrouwd te maken met alle aspecten van het besturen van een vrachtwagencombinatie. Je leert essentiële rijtechnieken, zoals het maken van bochten, het uitvoeren van manoeuvres en het veilig rijden op diverse wegen en in verschillende verkeerssituaties. Onze instructeurs zullen je ook trainen in het correct laden, lossen en vastzetten van de aanhangwagen, zodat je volledig voldoet aan de veiligheidsvoorschriften en de wettelijke vereisten. Naast de praktijklessen bieden we ook uitgebreide theoretische instructie aan. Je leert alles over verkeersregels, verkeersveiligheid, ladingbeheersing en andere relevante onderwerpen die essentieel zijn voor het veilig en verantwoord besturen van een vrachtwagencombinatie. Onze ervaren docenten zullen ervoor zorgen dat je een grondig begrip hebt van de theoretische kennis die nodig is om te slagen voor het examen en je Rijbewijs CE te behalen. Bij Car & Truck begrijpen we dat iedereen een unieke leerstijl en agenda heeft. Daarom bieden we flexibele lesuren aan die kunnen worden aangepast aan jouw behoeften. Of je nu een druk werkschema hebt, andere verplichtingen hebt of liever lessen volgt op bepaalde tijdstippen, wij zullen ons best doen om een lesplan te maken dat bij jou past. Kies voor vrachtwagenrijschool Car & Truck in Hasselt en verzeker jezelf van hoogwaardige opleidingen voor het behalen van het Rijbewijs CE. Onze toegewijde instructeurs, moderne lesvoertuigen en persoonlijke begeleiding zullen je helpen om je

Specifieke vaardigheden en kennis.

Bij Autorijschool Car & Truck begrijpen we dat het besturen van een vrachtwagen met aanhangwagen specifieke vaardigheden en kennis vereist. Onze professionele instructeurs zullen je stap voor stap begeleiden, zowel tijdens de theoretische lessen als tijdens de praktijklessen, om ervoor te zorgen dat je alle nodige vaardigheden ontwikkelt en vertrouwd raakt met de vereisten en uitdagingen van het rijden met een zware combinatie.

Flexibele lesprogramma’s

We bieden flexibele lesprogramma’s aan die kunnen worden aangepast aan jouw behoeften en beschikbaarheid. Of je nu een druk schema hebt of liever lessen volgt op je eigen tempo, wij zorgen ervoor dat je de nodige kennis en praktijkervaring opdoet om succesvol het Rijbewijs CE vrachtwagen met aanhangwagen te behalen.

Wil je je carrière naar nieuwe hoogten brengen als vrachtwagenchauffeur met een aanhangwagen? Bij Vrachtwagenrijschool Car & Truck in Hasselt, Limburg, bieden we een uitgebreide opleiding aan voor het behalen van het Rijbewijs CE. Onze professionele instructeurs en moderne faciliteiten zijn er om jou te begeleiden op jouw reis naar het verkrijgen van de nodige vaardigheden en kennis om succesvol te zijn in de vrachtwagenindustrie. Onze vrachtwagenrijschool is speciaal ontworpen om jou een grondige en praktijkgerichte opleiding te bieden. Met onze modern uitgeruste vrachtwagens met aanhangwagens krijg je de kans om te leren rijden met de juiste voertuigconfiguratie en om vertrouwd te raken met de specifieke uitdagingen die het rijden met een aanhangwagen met zich meebrengt. Onze ervaren instructeurs zullen je begeleiden bij het leren van essentiële vaardigheden, zoals het achteruit manoeuvreren, het nemen van bochten en het veilig rijden in verschillende verkeerssituaties. Bij Vrachtwagenrijschool Car & Truck staat veiligheid voorop. We besteden uitgebreid aandacht aan defensief rijden, waarbij je leert anticiperen op mogelijke gevaren en proactieve maatregelen neemt om ongevallen te voorkomen. Je leert ook hoe je correct omgaat met de afmetingen en het gewicht van de vrachtwagencombinatie, en hoe je deze beheerst in verschillende verkeersomstandigheden. Onze instructeurs zullen je begeleiden bij het ontwikkelen van de juiste rijtechnieken en het nemen van verantwoorde beslissingen op de weg. Naast praktijklessen bieden we ook theoretische instructie om ervoor te zorgen dat je een grondig begrip hebt van verkeersregels, veiligheidsvoorschriften en relevante wetgeving. Je leert over ladingbeheersing, verkeersborden, snelheidsbeperkingen en andere essentiële aspecten die van invloed zijn op het veilig en efficiënt rijden met een vrachtwagen met aanhangwagen. Onze doelgerichte theoretische lessen bereiden je voor op het theoretisch examen dat nodig is om het Rijbewijs CE te behalen. Bij Vrachtwagenrijschool Car & Truck begrijpen we dat iedereen unieke behoeften heeft. Daarom bieden we flexibele lesuren aan die kunnen worden aangepast aan jouw planning en verplichtingen. Of je nu voltijds werkt, deeltijds studeert of andere verantwoordelijkheden hebt, wij zorgen ervoor dat je de opleiding kunt volgen op tijden die voor jou het meest geschikt zijn.
Rijbewijs CE Behalen? Kies voor Vrachtwagenrijschool Car & Truck in Hasselt! Ben je klaar om de weg op te gaan met een vrachtwagen en aanhangwagen? Bij Vrachtwagenrijschool Car & Truck in Hasselt, Limburg, bieden we een uitgebreide opleiding aan voor het behalen van het Rijbewijs CE. Onze rijschool staat bekend om zijn professionele instructeurs, moderne voertuigen en persoonlijke begeleiding, zodat jij met vertrouwen achter het stuur kunt kruipen. Bij Car & Truck begrijpen we dat het besturen van een vrachtwagen met aanhangwagen speciale vaardigheden en kennis vereist. Onze ervaren instructeurs zullen je begeleiden tijdens elke fase van de opleiding. Vanaf de eerste les tot aan het praktijkexamen, krijg je de nodige training om de vrachtwagencombinatie veilig en efficiënt te kunnen besturen. Onze praktijklessen omvatten het rijden op verschillende soorten wegen en in verschillende verkeerssituaties. Je zult leren hoe je correct kunt manoeuvreren met de vrachtwagen en de aanhangwagen, inclusief het maken van bochten, het achteruitrijden en het nemen van hellingen. Onze instructeurs zullen je ook trainen in ladingbeheersing en veiligheid, zodat je leert hoe je de vrachtwagen en de aanhangwagen kunt laden, lossen en vastzetten volgens de voorschriften. Naast de praktijklessen besteden we ook aandacht aan de theoretische kennis die je nodig hebt voor het behalen van het Rijbewijs CE. Onze deskundige docenten zullen je vertrouwd maken met de verkeersregels, verkeersborden en andere relevante informatie. Je zult leren hoe je veilig kunt rijden met een vrachtwagencombinatie en hoe je situaties op de weg effectief kunt inschatten. Bij Vrachtwagenrijschool Car & Truck staan veiligheid en klanttevredenheid voorop. We streven ernaar om elke student individueel te begeleiden en de opleiding af te stemmen op jouw specifieke behoeften en leerstijl. Ons doel is om jou de nodige vaardigheden en kennis te geven, zodat je met succes het Rijbewijs CE kunt behalen en een competente vrachtwagenchauffeur kunt worden.

Ervaren team

Aarzel niet langer en neem vandaag nog contact met ons op om je opleiding voor het rijbewijs C+E te starten. Ons ervaren team staat klaar om je te begeleiden en al je vragen te beantwoorden. Met de professionele begeleiding en uitgebreide expertise van Autorijschool Car & Truck, ben je goed op weg naar het behalen van je rijbewijs C+E en het openen van nieuwe mogelijkheden in de vrachtwagenindustrie.

Voorwaarden rijbewijs vrachtwagen C

Wil je graag leren rijden met een vrachtwagen-wipcar of een trekker-oplegger? Hier zijn de vereisten:
Voor het behalen van een rijbewijs C + E, waarbij je met een voertuiggewicht van 7,5 ton en een aanhangwagengewicht van 750 kg mag rijden, dien je minimaal 21 jaar oud te zijn. Echter, als je ook de vakbekwaamheid hebt behaald, kun je al vanaf 18 jaar beginnen met deze opleiding.

Theorie rijbewijs C+E vrachtwagen

 • Vrijstelling van het theorie-examen, tenzij voor het rijbewijs CE met vakbekwaamheid vanaf C klassiek.

Opmerking: Het is verplicht om een geldige medische keuring achter op het rijbewijs te vermelden. Als er geen geldige medische keuring op het rijbewijs C staat, wordt er geen CE-examen afgenomen.

Rijvoorwaarden voorlopig rijbewijs C+E vrachtwagen

 1. Je moet vergezeld zijn van een begeleider die minstens 6 jaar in het bezit is van een rijbewijs voor dezelfde categorie.
 2. Je mag maximaal 2 begeleiders hebben.
 3. Het voertuig moet behoren tot de categorie waarvoor het voorlopig rijbewijs geldig is.
 4. Het is toegestaan om lading te vervoeren.
 5. Tijdens de nacht van vrijdag, zaterdag, zondag, de nacht voorafgaand aan een wettelijke feestdag en de feestdag zelf, is het verboden om te rijden van 22.00 uur ‘s nachts tot 06.00 uur ‘s ochtends.
 6. Het L-teken moet duidelijk zichtbaar op de achterkant van het voertuig worden aangebracht.
 7. Het is niet toegestaan om in het buitenland te rijden.
 8. Je mag niet in het buitenland rijden.

Praktijk rijbewijs C+E vrachtwagen

 • Je moet minimaal 8 uur praktijkles volgen bij de rijschool en vervolgens direct het examen afleggen.
 • Of je kunt kiezen voor een voorlopig rijbewijs, dat 12 maanden geldig is. Het examen kan worden afgelegd na minimaal 1 maand. Als je twee keer niet slaagt, ben je verplicht om 4 uur praktijkles te volgen bij de rijschool en het examen daar af te leggen.

Praktijkexamen rijbewijs C+E vrachtwagen

Het voertuig dat wordt gebruikt voor het examen moet een samenstelling hebben met een maximaal toegelaten massa (MTM) van 18 ton, een wielbasis (AW) van minstens 4 meter en een totale lengte van minimaal 14 meter.

Prijzen rijbewijs C+E vrachtwagen

Inschrijving:
€ 35,00
Per lesuur;
€ 120,00
11 uur les + examenbegeleiding klassieke CE :
€ 1.740,00
14 uur les + examenbegeleiding CE :
€ 2.100,00
12 uur les + examenbegeleiding CE met vakbekwaamheid
(basis) :
€ 2.220,00
De examengelden zijn hierbij NIET inbegrepen en worden via ons aan jou gefactureerd.
Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.
Prijzen zijn BTW inclusief.
Subsidie via KMO-portefeuille.