Rijbewijs C

Vrachtwagen

Rijbewijs C

Vrachtwagen

Rijbewijs C

Vrachtwagen

Welkom bij Rijschool Car & Truck, dé specialist in het behalen van je rijbewijs C voor het besturen van vrachtwagens. Bij ons kun je rekenen op een hoogwaardige opleiding die je voorbereidt op een succesvolle carrière als vrachtwagenchauffeur. Het rijbewijs C opent de deuren naar talloze mogelijkheden in de transportsector. Of je nu droomt van het besturen van vrachtwagens voor goederenvervoer, distributie, internationaal transport of andere transportdiensten, wij bieden de expertise en begeleiding die je nodig hebt om je doelen te bereiken. Bij Rijschool Car & Truck begrijpen we dat het besturen van een vrachtwagen meer vereist dan alleen gas geven en sturen. Onze ervaren instructeurs zijn zelf doorgewinterde vrachtwagenchauffeurs en weten precies wat er nodig is om veilig en efficiënt met een vrachtwagen om te gaan. Ze delen hun waardevolle ervaring en kennis graag met jou. Onze opleiding omvat een combinatie van theoretische en praktische lessen. In de theoretische lessen behandelen we onderwerpen zoals verkeersregels en -veiligheid, technische aspecten van de vrachtwagen, ladingbeheersing en wettelijke vereisten voor het besturen van een vrachtwagen. Je krijgt een grondig begrip van deze essentiële aspecten voordat je achter het stuur stapt. Tijdens de praktijklessen word je begeleid door onze ervaren instructeurs. Ze leren je de juiste voertuigbeheersing, hoe je veilig en efficiënt schakelt, bochten neemt, manoeuvres uitvoert en op de juiste manier gebruik maakt van de spiegels. Ze zullen je ook vertrouwd maken met verschillende rijomstandigheden, zoals rijden in de stad, op snelwegen en op landelijke wegen. Bij Rijschool Car & Truck geloven we sterk in een persoonlijke aanpak en individuele begeleiding. We begrijpen dat iedereen uniek is en verschillende behoeften heeft als het gaat om het leren besturen van een vrachtwagen. Daarom passen we onze lessen aan jouw niveau en leerstijl aan, zodat je op je eigen tempo kunt groeien en ontwikkelen. Naast de opleiding voor het rijbewijs C bieden we ook ondersteuning bij het voorbereiden op het examen. Onze instructeurs zijn volledig op de hoogte van de exameneisen en zullen ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent op zowel het praktische als het theoretische examen. We streven ernaar om je alle tools en kennis te geven die je nodig hebt om met vertrouwen en succes het examen af te leggen. Dus, als je klaar bent om de weg op te gaan als een professionele vrachtwagenchauffeur en je rijbewijs C te behalen, kies dan voor Rijschool Car & Truck. Neem vandaag nog contact met ons op om te beginnen met je opleiding en ontdek de mogelijkheden die voor je open liggen in de transportwereld.

Rijbewijs C

Vrachtwagen

Ontdek de weg naar Avontuur

Bij Autorijschool Car & Truck begrijpen we dat het behalen van een rijbewijs een belangrijke investering is. Daarom streven we ernaar om onze opleidingen betaalbaar en van hoge kwaliteit te houden. We bieden transparante prijzen en pakketten aan, zodat je precies weet wat je kunt verwachten en welke kosten eraan verbonden zijn.

Rijschool Car & Truck: Dé Keuze voor een Rijbewijs C Opleiding Wil je je rijvaardigheid naar een hoger niveau tillen en een professionele vrachtwagenchauffeur worden? Bij Rijschool Car & Truck ben je aan het juiste adres voor een uitgebreide opleiding om het rijbewijs C te behalen. Onze rijschool, gevestigd in Hasselt (Limburg), biedt een hoogwaardig lesprogramma aan dat je de kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen geeft om veilig en succesvol vrachtwagens te besturen. Onze ervaren instructeurs zijn gedreven professionals met een passie voor vrachtwagens en een schat aan praktijkervaring. Ze zullen je begeleiden gedurende het hele opleidingstraject, van de basisprincipes tot geavanceerde rijtechnieken. Met hun deskundige begeleiding en geduldige aanpak zorgen ze ervoor dat je comfortabel wordt met het besturen van een vrachtwagen en alle uitdagingen die dit met zich meebrengt. Onze praktijklessen worden gegeven in moderne lesvoertuigen die speciaal zijn uitgerust voor vrachtwagenopleidingen. Je leert alles over voertuigbeheersing, bochten nemen, manoeuvreren en veilig rijden in verschillende verkeerssituaties. Onze instructeurs zullen je helpen om je rijvaardigheid te verbeteren en je voor te bereiden op het praktijkexamen, zodat je met vertrouwen de weg op kunt gaan. Naast de praktijklessen besteden we ook aandacht aan de theoretische kant van het vrachtwagenrijden. Je leert alles over verkeersregels, verkeersveiligheid, ladingbeheersing en andere belangrijke onderwerpen die van invloed zijn op het veilig besturen van een vrachtwagen. Onze ervaren docenten zullen ervoor zorgen dat je een grondig begrip hebt van de theorie, zodat je goed voorbereid bent op het theoretisch examen. Bij Rijschool Car & Truck begrijpen we dat iedereen verschillende behoeften en agenda's heeft. Daarom bieden we flexibele lesuren aan die kunnen worden aangepast aan jouw planning. Of je nu voltijds werkt, deeltijds studeert of andere verplichtingen hebt, we zullen ons best doen om een lesrooster te vinden dat bij jou past. Met onze opleiding voor het rijbewijs C bij Rijschool Car & Truck leg je een solide basis voor een succesvolle carrière als vrachtwagenchauffeur. Onze rijschool is erkend en staat bekend om zijn kwaliteit en professionaliteit. We streven ernaar om elke student individuele aandacht en hoogwaardige opleiding te bieden, zodat je met vertrouwen je examen kunt afleggen en je carrièredoelen kunt bereiken.

Algemeen

Flexibele lesprogramma’s

Elke leerling is uniek. Daarom bieden we flexibele lesprogramma’s aan die kunnen worden aangepast aan jouw behoeften en beschikbaarheid. Of je nu een druk schema hebt of liever lessen volgt op je eigen tempo, wij zorgen ervoor dat je de nodige vaardigheden en kennis opdoet om veilig en zelfverzekerd de weg op te gaan.

Persoonlijk of professioneel

Met een rijbewijs C1 krijg je de mogelijkheid om motorvoertuigen te besturen die niet vallen onder categorie D, en een maximaal toegelaten massa (MTM) hebben tussen 3.500 kg en 7.500 kg. Of je nu van plan bent om vrachtwagens te besturen voor persoonlijk gebruik of als onderdeel van je professionele carrière, wij bieden de juiste training en expertise om je daarbij te ondersteunen.

Klassikale theorielessen met zelfstudie-opties

Onze ervaren instructeurs zullen je begeleiden tijdens zowel de theoretische als de praktische aspecten van de opleiding. We bieden zowel klassikale theorielessen aan als zelfstudie-opties, zodat je op de meest geschikte manier kunt leren. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om te oefenen met het besturen van vrachtwagens in realistische situaties, waarbij je de nodige ervaring opdoet om met vertrouwen het praktijkexamen af te leggen.

Theorie rijbewijs C vrachtwagen

Je hebt twee opties om de theorie te behalen:

 1. Cursus theorie in de rijschool, gevolgd door theorie-examens: één examen voor het rijbewijs en drie examens voor het rijbewijs met vakbekwaamheid.
 2. Zelfstudie, gevolgd door het afleggen van het theorie-examen. Als je niet slaagt voor een theoretisch examen, is het niet toegestaan om op dezelfde dag opnieuw voor datzelfde examen te gaan.

Opmerking: Voor het praktijkexamen van groep 2 voertuigen is een medische keuring vereist.

Start je Carrière op de Weg met een Rijbewijs C Opleiding voor Vrachtwagens Droom je ervan om vrachtwagenchauffeur te worden en de open weg te verkennen? Bij onze rijschool bieden we een uitgebreide opleiding aan voor het behalen van het rijbewijs C, waarmee je jezelf kunt kwalificeren als een bevoegde en bekwame bestuurder van vrachtwagens. Onze rijopleiding is speciaal ontworpen om je voor te bereiden op de uitdagingen van het besturen van een vrachtwagen. Onze ervaren instructeurs, die expert zijn in het vak, zullen je begeleiden tijdens het hele proces. Ze zullen je helpen om vertrouwd te raken met de vrachtwagen, je de juiste rijtechnieken aanleren en je coachen om veilig en efficiënt de weg op te gaan. Tijdens de praktijklessen leer je essentiële vaardigheden zoals het maken van bochten, het uitvoeren van manoeuvres en het rijden in verschillende verkeerssituaties. Je krijgt ook de kans om te oefenen met het laden en lossen van de vrachtwagen, zodat je vertrouwd raakt met de verantwoordelijkheden die gepaard gaan met het vervoeren van goederen. Naast de praktijklessen besteden we ook aandacht aan de theoretische kennis die nodig is om het rijbewijs C te behalen. Je leert alles over verkeersregels, verkeersveiligheid, voertuigbeheersing en andere relevante onderwerpen. Onze deskundige docenten zullen ervoor zorgen dat je een grondig begrip hebt van de theoretische aspecten van het besturen van een vrachtwagen. Bij onze rijschool begrijpen we dat iedereen verschillende behoeften en planningen heeft. Daarom bieden we flexibele lesuren aan die kunnen worden aangepast aan jouw agenda. Of je nu voltijds werkt, deeltijds studeert of andere verplichtingen hebt, we zullen ons best doen om een lesplan te maken dat bij jou past. Onze rijschool streeft naar kwaliteit en succes voor elke student. We zijn er trots op dat we moderne lesvoertuigen hebben die voldoen aan de hoogste normen van veiligheid en comfort. Daarnaast zijn onze instructeurs geduldig, professioneel en toegewijd om jou te helpen slagen in je opleiding. Kies voor onze rijschool en investeer in je toekomst als vrachtwagenchauffeur. Met ons uitgebreide lesprogramma, ervaren instructeurs en persoonlijke begeleiding zorgen we ervoor dat je de vaardigheden en kennis ontwikkelt die nodig zijn om met succes het rijbewijs C te behalen en je carrière op de weg te beginnen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze rijschool je kan helpen om je dromen waar te maken als vrachtwagenchauffeur.

Voorwaarden voorlopig C rijbewijs vrachtwagen

 • Je moet vergezeld zijn van een begeleider die minstens 6 jaar in het bezit is van een rijbewijs van dezelfde categorie.
 • Je mag maximaal 2 begeleiders hebben.
 • Het voertuig moet vallen onder de categorie waarvoor het voorlopig rijbewijs geldig is.
 • Het is toegestaan om lading te vervoeren.
 • Tijdens de vrijdag-, zaterdag- en zondagnacht, de nacht voorafgaand aan een wettelijke feestdag en op de feestdag zelf, mag je niet rijden tussen 22.00 uur ‘s nachts en 06.00 uur ‘s ochtends, tenzij je ouder bent dan 24 jaar.
 • Het L-teken moet duidelijk zichtbaar achter op het voertuig worden geplaatst.
 • Het is niet toegestaan om in het buitenland te rijden.

Belangrijk: Het voertuig moet voorzien zijn van een tachograaf.

Theorie rijbewijs C vrachtwagen

 • Je dient minimaal 8 uren praktijkles te volgen bij een rijschool, gevolgd door directe examens: 2 proeven voor het standaard rijbewijs en 3 proeven voor het rijbewijs met vakbekwaamheid.
 • Alternatief kun je kiezen voor een voorlopig rijbewijs dat 12 maanden geldig is. Na een minimale periode van 1 maand kun je het examen afleggen. Als je twee keer niet slaagt, ben je verplicht om 4 uur praktijkles te volgen bij een erkende rijschool en de examens opnieuw af te leggen.

Praktijkexamen rijbewijs C vrachtwagen

Het voertuig dat gebruikt wordt tijdens het examen dient te voldoen aan de volgende specificaties: een minimale lengte van 9 meter en een maximaal toegestaan totaalgewicht (MTM) van 12 ton.

Prijslijst rijbewijs C vrachtwagen

Inschrijving:
€ 35,00
Per lesuur;
€ 102,00
11 uur les + examenbegeleiding gewone C :
€ 1.428,00
14 uur les + examen C met vakbekwaamheid :
€ 1.938,00
15 uur les + gesplitste examens C met vakbekwaamheid :
€ 2.193,00
De examengelden zijn hierbij NIET inbegrepen en worden via ons aan jou gefactureerd.
Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.
Prijzen zijn BTW inclusief.
Subsidie via KMO-portefeuille.