Rijbewijs B

Personenauto

Rijbewijs B

Personenauto

Rijbewijs B

Personenauto

Ontdek de vrijheid van de weg met het behalen van je rijbewijs B bij Rijschool Car & Truck. Wij zijn dé rijschool waar je terecht kunt voor een professionele opleiding en persoonlijke begeleiding om je voor te bereiden op het besturen van een personenauto. Het rijbewijs B opent de deuren naar een wereld van mogelijkheden. Of je nu droomt van avontuurlijke roadtrips, zelfstandigheid wilt op de weg of gewoon de dagelijkse mobiliteit wilt vergroten, bij Rijschool Car & Truck helpen we je graag om dit rijbewijs te behalen. Onze ervaren instructeurs begrijpen dat het besturen van een personenauto specifieke vaardigheden en kennis vereist. Daarom bieden we een gestructureerde opleiding die zowel theoretische als praktische lessen omvat. Tijdens de theoretische lessen leer je alles over verkeersregels, verkeersveiligheid en de technische aspecten van het autorijden. Je krijgt inzicht in de verkeersborden, voorrangssituaties en hoe je jezelf en andere weggebruikers veilig kunt houden. Onze praktijklessen zijn ontworpen om je vertrouwd te maken met het besturen van een personenauto. Je leert onder andere hoe je de auto correct bedient, hoe je soepel schakelt, bochten maakt en veilig remt. Onze instructeurs zijn ervaren professionals die je stap voor stap begeleiden en corrigeren waar nodig, zodat je zelfverzekerd en bekwaam wordt in het besturen van een personenauto. Bij Rijschool Car & Truck streven we ernaar om je alle tools te geven die je nodig hebt om te slagen voor het rijexamen. We bereiden je grondig voor op zowel het theoretische als het praktische examen, zodat je met vertrouwen aan de start verschijnt. Onze instructeurs zijn op de hoogte van de exameneisen en zullen ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent op de uitdagingen die je te wachten staan. Met je rijbewijs B op zak ben je klaar om de weg op te gaan en je vrijheid te ervaren. Je kunt met vrienden en familie reizen, deelnemen aan sociale activiteiten en je dagelijkse verplichtingen gemakkelijk nakomen. Rijschool Car & Truck helpt je om zelfstandigheid te bereiken en je mobiliteit te vergroten. Bij Rijschool Car & Truck geloven we in een persoonlijke aanpak en individuele begeleiding. We begrijpen dat iedereen uniek is en verschillende behoeften en leerstijlen heeft. Daarom passen we onze lessen aan jouw specifieke situatie aan, zodat je het beste uit je opleiding kunt halen. Dus als je klaar bent om de weg naar vrijheid en mobiliteit te starten en je rijbewijs B te behalen, neem dan vandaag nog contact op met Rijschool Car & Truck. Wij staan klaar om je te helpen je doelen te bereiken en je de vaardigheden te geven om veilig en zelfverzekerd achter het stuur van een personenauto te stappen.

Rijbewijs B

Personenauto

Drive in Style

Bij Autorijschool Car & Truck in België bieden we uitgebreide lessen aan voor zowel de theoretische als praktische aspecten van het behalen van je rijbewijs B, zodat jij vol vertrouwen de weg op kunt met een personenwagen.

Algemeen

Stap voor stap

Onze ervaren en gedreven instructeurs staan klaar om je stap voor stap te begeleiden tijdens je rijopleiding. We begrijpen dat elke leerling uniek is, daarom stemmen we onze lessen af op jouw behoeften en leerstijl. Of je nu een beginner bent zonder enige rijervaring, of al wat rijlessen hebt gevolgd, wij zorgen voor een persoonlijke aanpak die jouw succes bevordert.

Theorielessen zijn essentiëel

Onze theorielessen vormen een essentieel onderdeel van het behalen van je rijbewijs B. We bieden interactieve en boeiende lessen aan waarin we alle verkeersregels, verkeersborden en verkeerssituaties behandelen die je moet kennen om veilig de weg op te kunnen. Onze ervaren instructeurs delen hun kennis en praktijkervaring om ervoor te zorgen dat je de theoretische kennis op een praktische manier kunt toepassen.

Praktijklessen, het avontuur begint.

Na het behalen van je theoretisch examen begint het avontuur op de weg met onze praktijklessen. Onze professionele instructeurs zorgen ervoor dat je de nodige vaardigheden ontwikkelt om een verantwoordelijke en zelfverzekerde bestuurder te worden. We besteden aandacht aan alle aspecten van het autorijden, van basismanoeuvres tot complexe verkeerssituaties. Onze moderne lesvoertuigen zijn uitgerust met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen om je een comfortabele en geruststellende leeromgeving te bieden.

Autorijschool Car en Truck: Rijbewijs B behalen met praktijklessen in Hasselt Wil je graag je rijbewijs B behalen en zelfstandig de weg op kunnen met een auto? Bij Autorijschool Car en Truck in Hasselt ben je aan het juiste adres! Wij bieden praktijklessen aan die speciaal zijn ontworpen om je voor te bereiden op het behalen van je rijbewijs B. Onze rijschool is gevestigd in het levendige Hasselt, in de provincie Limburg. Met ervaren en geduldige instructeurs bieden wij een professionele en persoonlijke aanpak om jouw leerproces zo efficiënt en effectief mogelijk te maken. Bij ons kun je praktijklessen volgen die volledig gericht zijn op het aanleren van de nodige rijvaardigheden en verkeersinzichten. Onze instructeurs begeleiden je stap voor stap tijdens het leerproces, waarbij je vertrouwd raakt met het besturen van een auto en het navigeren door verschillende verkeerssituaties. Tijdens de praktijklessen leer je essentiële rijvaardigheden, zoals het bedienen van het stuur, de remmen en het gaspedaal. Je oefent met het maken van bochten, het parkeren en het uitvoeren van verkeersmanoeuvres. Daarnaast besteden we aandacht aan verkeersregels, verkeersborden en verkeersveiligheid, zodat je goed voorbereid bent op het praktijkexamen. Bij Autorijschool Car en Truck begrijpen we dat iedereen op zijn eigen tempo leert. Daarom bieden we flexibele lesuren aan die aansluiten bij jouw agenda. Of je nu overdag, 's avonds of in het weekend wilt lessen, wij passen ons aan jouw wensen en beschikbaarheid aan. Onze missie is om jou op te leiden tot een zelfverzekerde en veilige bestuurder. We streven ernaar om niet alleen te voldoen aan de eisen voor het behalen van je rijbewijs B, maar ook om je de nodige vaardigheden en inzichten mee te geven voor veilig rijden op de weg. Dus, als je klaar bent om je rijbewijs B te behalen en je rijavontuur te beginnen, kies dan voor Autorijschool Car en Truck in Hasselt. Neem vandaag nog contact met ons op om je in te schrijven voor onze praktijklessen en start jouw reis naar het behalen van je rijbewijs B.
Rijbewijs B behalen met praktijklessen bij Autorijschool Car en Truck in Hasselt Ben je klaar om de weg op te gaan en je rijbewijs B te behalen? Bij Autorijschool Car en Truck in Hasselt ben je aan het juiste adres! Wij bieden praktijklessen aan om jou de nodige vaardigheden bij te brengen voor het veilig en zelfverzekerd besturen van een auto. Onze rijschool is gevestigd in Hasselt, de bruisende hoofdstad van de provincie Limburg. Met ervaren en geduldige instructeurs bieden wij een professionele en persoonlijke aanpak om jouw leerproces zo efficiënt en aangenaam mogelijk te maken. Onze praktijklessen zijn gericht op het aanleren van de nodige rijvaardigheden en verkeersinzichten. We besteden uitgebreid aandacht aan het manoeuvreren van de auto, het rijden in verschillende verkeerssituaties en het toepassen van de verkeersregels. Tijdens de praktijklessen krijg je de kans om achter het stuur te zitten en ervaring op te doen op verschillende soorten wegen en in diverse verkeersomstandigheden. Onze ervaren instructeurs begeleiden je stap voor stap en helpen je om vertrouwd te raken met het autorijden. Ze geven feedback, tips en aanwijzingen om je rijvaardigheden continu te verbeteren. Bij Autorijschool Car en Truck begrijpen we dat iedereen op zijn eigen tempo leert. Daarom bieden we flexibele lesuren aan die aansluiten bij jouw agenda. Of je nu liever 's ochtends, 's middags of 's avonds lest, wij passen ons aan jouw behoeften aan. Onze missie is om jou op te leiden tot een veilige en zelfverzekerde bestuurder, klaar om de weg op te gaan. Hoewel we ons bij Autorijschool Car en Truck voornamelijk richten op praktijklessen, zorgen we ervoor dat je voldoende kennis hebt van de verkeersregels en -voorschriften die je nodig hebt voor het behalen van je rijbewijs B. Dus, als je klaar bent om het avontuur op de weg aan te gaan en je rijbewijs B te behalen met praktijklessen, kies dan voor Autorijschool Car en Truck in Hasselt. Neem vandaag nog contact met ons op om je in te schrijven voor onze praktijkopleiding en ontdek hoe we je kunnen helpen om je rijdoelen te bereiken.

Voorlopige rijbewijzen

In België zijn er twee soorten voorlopige rijbewijzen die worden uitgereikt aan beginnende bestuurders.  Dit geeft je als kandidaat bestuurder de mogelijkheid om je opleiding zelf samen te stellen.

  1. Voorlopig Rijbewijs Model 18: Dit voorlopig rijbewijs is bedoeld voor kandidaat-bestuurders die nog geen enkele opleiding hebben gevolgd bij een erkende rijschool. Het wordt afgegeven voor een periode van 36 maanden en omvat een verplichte stage van minimaal drie maanden. Tijdens deze stageperiode moet de kandidaat-bestuurder minimaal 20 uur praktijkles volgen bij een erkende rijschool en daarnaast minimaal 3 uur praktijkervaring opdoen met een begeleider.
  2. Voorlopig Rijbewijs Model 36: Dit voorlopig rijbewijs is bedoeld voor kandidaat-bestuurders die wel een opleiding hebben gevolgd bij een erkende rijschool. Het wordt afgegeven voor een periode van 18 maanden en omvat een verplichte stage van minimaal drie maanden. Tijdens deze stageperiode moet de kandidaat-bestuurder minimaal 6 uur praktijkles volgen bij een erkende rijschool en daarnaast minimaal 3 uur praktijkervaring opdoen met een begeleider.

Het belangrijkste verschil tussen de twee modellen is de vereiste opleiding bij een rijschool voordat het voorlopig rijbewijs Model 36 kan worden verkregen. Beide voorlopige rijbewijzen stellen beginnende bestuurders in staat om onder bepaalde voorwaarden met een voorlopig rijbewijs te rijden, zolang ze zich houden aan de geldende verkeersregels en de bijbehorende begeleidings- of stagevereisten volgen.

Praktijk rijbewijs B auto

Je kan dan eerst een basisopleiding volgen in onze rijschool, gegeven door gediplomeerde lesgevers, en dan verder gaan oefenen met je eigen begeleider.

  • Pakket van 6 uur:
    Dit startpakket leert je de eerste stappen van het autorijden. Tijdens de 6 uren worden de eerste (gevaarlijkste) stappen van het autorijden  uitgelegd. Nadien dient je begeleider de opleiding over te nemen.
  • Pakket van 10 uur:
    Hiermee geven we je een bredere basisopleiding, waar ook de bijzondere verrichtingen in het verkeer worden uitgelegd en ingeoefend. In dit pakket gaan we ook de verschillende routes rijden die tijdens je examen kunnen gereden worden.


Je stage kan beginnen vanaf 17 jaar en bedraagt minimum 3 maanden en maximum 36 maanden. Je mag NOOIT alléén rijden. Je moet vergezeld zijn van een persoon die minstens 8 jaar in het bezit is van een rijbewijs B. De begeleider mag de laatste 3 jaar geen rijverbod of veroordelingen voor andere zware overtredingen gehad hebben. Je auto van categorie B moet voorzien zijn van een ‘L’ teken. Daarnaast moet aan de binnenzijde van de voorruit een tweede achteruitkijkspiegel worden geplaatst voor de begeleider. De parkeerrem moet gemakkelijk bereikbaar zijn voor de begeleider. Het voorlopig rijbewijs is alléén geldig in België. Je kan het examen afleggen na 3 maanden, met eigen wagen of met de wagen en lesgever van onze rijschool. Na elke 2 mislukkingen in het examen, moet je 6 uur praktijkles volgens in een erkende autorijschool.

Wanneer mag je rijden?

  • Dag en nacht;
  • Op alle Belgische wegen, ook op autosnelwegen;

Je mag niet rijden: Tussen 22.00 u ‘s avonds en 6.00u ‘s morgens op
• Vrijdag, zaterdag en zondag
• De vooravond van een wettelijke feestdag en de avond van de feestdag zelf.

Terugkommoment auto

Het “terugkommoment” is een verplichte opleiding voor bestuurders van personenwagens (rijbewijs B) in België. Het is bedoeld voor beginnende bestuurders die hun rijbewijs hebben behaald na 1 oktober 2017 en die nog geen twee jaar in het bezit zijn van hun definitieve rijbewijs.

Het terugkommoment is een sessie van vier uur waarin de bestuurder extra verkeerseducatie en -training krijgt. Het doel is om de bestuurder bewust te maken van de mogelijke risico’s en gevaren op de weg en hen te helpen hun rijvaardigheid en verkeersinzicht verder te ontwikkelen.

Tijdens het terugkommoment worden verschillende onderwerpen behandeld, zoals defensief rijden, risicoperceptie, het belang van een veilige snelheid, afleiding in het verkeer en het gebruik van alcohol en drugs tijdens het rijden. Daarnaast worden er praktijkoefeningen uitgevoerd om de vaardigheden van de bestuurder te verbeteren.

Het terugkommoment moet verplicht gevolgd worden binnen een periode van 6 tot 9 maanden na het behalen van het definitieve rijbewijs. Het niet volgen van het terugkommoment kan leiden tot een intrekking van het rijbewijs. De bestuurder dient zelf het terugkommoment in te plannen bij een erkende opleidingsinstelling die deze sessies aanbiedt.

Kortom, het terugkommoment is een belangrijke stap in de verkeersveiligheid van beginnende bestuurders en draagt bij aan het verbeteren van hun rijvaardigheid en bewustwording op de weg.

Prijslijst rijbewijs B auto

Inschrijving:
€ 35,00
Per lesuur:
€ 70,00
6 uur les:
€ 420,00
6 uur les + examenbegeleiding:
€ 560,00
10 uur les zonder examenbegeleiding
€ 700,00
20 uur les zonder examenbegeleiding
€ 1.400,00
3 uur les vormingsmoment
€ 20,00
Prijzen zijn BTW inclusief.
Examengelden voor het examencentrum zijn in bovenstaande prijzen NIET inbegrepen, en worden ook aan jou gefactureerd.
Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.