Rijbewijs AM bromfiets

Vrijheid op twee (of meer) wielen

Ontdek de vrijheid op twee wielen met Rijschool Car & Truck! Wij zijn dé specialist in het behalen van het rijbewijs voor bromfietsen, scooters en meer.

Algemeen

Bromfiets, snorfiets of lichte quad.

Autorijschool Car & Truck – dé plek waar je terecht kunt om je rijbewijs AM te behalen. Bij ons bieden we hoogwaardige en professionele opleidingen aan, zodat je veilig en zelfverzekerd de weg op kunt met een bromfiets, snorfiets of een lichte quad.

Vrijheid en mobiliteit

Het rijbewijs AM is van groot belang, vooral voor jongeren en mensen die behoefte hebben aan een flexibele en efficiënte manier van vervoer in stedelijke gebieden. Met een rijbewijs AM kun je op een verantwoorde en legale manier genieten van de vrijheid en mobiliteit die een bromfiets of snorfiets biedt.

Theorie en praktijk

Bij Autorijschool Car & Truck begrijpen we dat het behalen van een rijbewijs een spannende stap is. Daarom zorgen we ervoor dat onze opleidingen geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren bestuurders. Onze ervaren instructeurs zullen je begeleiden door het volledige leerproces, waarbij ze aandacht besteden aan zowel de theoretische kennis als de praktische vaardigheden die nodig zijn om veilig deel te nemen aan het verkeer.

Voorwaarden rijbewijs AM bromfiets

Voor het besturen van een bromfiets of scooter met een maximale cilinderinhoud van 50 cc en een maximumsnelheid van 25 km/u is geen rijbewijs vereist.

Indien iemand in het bezit is van een rijbewijs B, is het ook toegestaan om bromfietsen en scooters van de AM-klasse te besturen.

Voor personen geboren vóór 15/02/1961 is het mogelijk om een bromfiets met een maximumsnelheid van 45 km/u te besturen zonder dat hiervoor een rijbewijs nodig is.

Theorie rijbewijs AM bromfiets

Vanaf de leeftijd van 15 jaar en 9 maanden is het mogelijk om examen af te leggen. Om je hierop voor te bereiden, zijn er twee opties beschikbaar:

  • Je kan ervoor kiezen om lessen te volgen bij een rijschool
  • Je kan zelfstandig de leerstof studeren.

Het is verplicht om het examen af te nemen bij een examencentrum dat behoort tot een erkende organisatie. Het examen bestaat uit 40 vragen, waarvan je minstens 33 correct moet beantwoorden om te slagen.

Praktijk rijbewijs AM bromfiets

De praktische opleiding in een rijschool heeft een minimale duur van 4 uur, waarvan ten minste 2 uur op de openbare weg wordt gereden. Het praktijkexamen omvat een proef op een privaat terrein en kan worden afgelegd met het eigen voertuig of met het voertuig van de rijschool.

Belangrijk om te vermelden is dat het voorlopig rijbewijs voor deze categorie niet langer bestaat, het is namelijk afgeschaft.

Prijslijst rijbewijs AM bromfiets

Inschrijvingskost:
€ 40,00
Per lesuur:
€ 63,00
4 uren (examen met de eigen bromfiets)
€ 252,00
4 uren + examenbegeleiding
€ 378,00
Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.
Prijzen zijn BTW inclusief.