Rijbewijs A1/A2/A

Motorfiets

Rijbewijs A1/A2/A

Motorfiets

Rijbewijs A1/A2/A

Motorfiets

Welkom bij Rijschool Car & Truck, dé rijschool in Hasselt waar je terecht kunt voor het behalen van je rijbewijs A1, A2 en A voor motorrijden. Met onze professionele begeleiding en expertise kun je vol vertrouwen de weg op met je motor. Bij Rijschool Car & Truck begrijpen we dat motorrijden meer is dan alleen een vervoersmiddel - het is een passie, een gevoel van vrijheid en avontuur. Daarom bieden we uitgebreide opleidingen aan voor verschillende categorieën motorrijbewijzen, zodat jij je dromen kunt waarmaken en met plezier en veiligheid kunt rijden. Als je wilt starten met motorrijden, is het rijbewijs A1 de perfecte keuze. Met het rijbewijs A1 kun je rijden op lichte motoren tot 125cc. Bij Rijschool Car & Truck bieden we een gedegen opleiding voor het behalen van je rijbewijs A1, waarbij je de basiskennis en -vaardigheden ontwikkelt die nodig zijn om met een motor te rijden. Onze ervaren instructeurs zullen je begeleiden tijdens de praktijklessen, zodat je comfortabel kunt leren rijden en vertrouwd raakt met de motor. Als je al ervaring hebt met motorrijden en een opstap wilt maken naar een krachtigere motor, dan is het rijbewijs A2 de juiste keuze. Met het rijbewijs A2 kun je rijden op middelzware motoren met een vermogen tot 35 kW. Bij Rijschool Car & Truck bieden we een gespecialiseerde opleiding voor het behalen van je rijbewijs A2, waarbij we ons richten op het versterken van je rijvaardigheden en het verbeteren van je motorbeheersing. Onze instructeurs zullen je begeleiden tijdens de praktijklessen en ervoor zorgen dat je klaar bent om veilig en zelfverzekerd de weg op te gaan met een krachtigere motor. Als je het ultieme motorrijden wilt ervaren en wilt genieten van de volledige kracht van een motor, dan is het rijbewijs A de beste keuze. Met het rijbewijs A heb je geen beperkingen op het gebied van motorvermogen. Bij Rijschool Car & Truck bieden we een uitgebreide opleiding voor het behalen van je rijbewijs A, waarbij we je helpen om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Onze instructeurs, die zelf ervaren motorrijders zijn, zullen je begeleiden tijdens de praktijklessen en je leren om op een veilige en verantwoorde manier met een krachtige motor om te gaan. Bij Rijschool Car & Truck geloven we in een persoonlijke aanpak en individuele begeleiding. We begrijpen dat iedere motorrijder uniek is en verschillende behoeften en leerstijlen heeft. Daarom passen we onze lessen aan jouw specifieke situatie aan, zodat je het beste uit je opleiding kunt halen. Dus als je klaar bent om de weg op te gaan met je motor en je rijbewijs A1, A2 of A wilt behalen, neem dan vandaag nog contact op met Rijschool Car & Truck in Hasselt. We staan klaar om je te helpen je doelen te bereiken en je passie voor motorrijden naar een hoger niveau te tillen.

Rijbewijs A1/A2/A

Motorfiets

Ontketen je Motoravontuur

Wil je gaan voor een Rijbewijs A1/A2/A motorfiets?  Bij autorijschool Car & Truck geloven we in het belang van een gedegen rijopleiding. Ons team van ervaren instructeurs staat klaar om je op professionele wijze te begeleiden op jouw weg naar een veilige en zelfverzekerde motorrijder.

Ben je op zoek naar een autorijschool in Hasselt, Limburg, waar je een gedegen opleiding kunt volgen om je rijbewijzen A, A1 en A2 te behalen? Zoek niet verder, want bij Autorijschool Car & Truck ben je aan het juiste adres! Onze rijschool is gespecialiseerd in het begeleiden van aspirant-motorrijders naar het behalen van hun rijbewijzen A, A1 en A2. Of je nu een beginner bent die nog nooit op een motor heeft gereden of al wat ervaring hebt opgedaan, onze professionele instructeurs staan klaar om je stap voor stap te begeleiden. Bij ons begrijpen we dat motorrijden meer is dan alleen het besturen van een voertuig. Het is een passie, een avontuur en een gevoel van vrijheid. Daarom streven we ernaar om niet alleen de technische aspecten van het motorrijden aan te leren, maar ook om je de juiste mindset en rijvaardigheden bij te brengen. Onze opleiding omvat zowel praktijklessen als theoretische lessen. Tijdens de praktijklessen krijg je de kans om te rijden op verschillende motoren en terreinen, zodat je vertrouwd raakt met verschillende rijomstandigheden. Onze instructeurs zullen je begeleiden bij het aanleren van essentiële motorvaardigheden, zoals bochten nemen, remmen, schakelen en het beheersen van de motor. Naast de praktijklessen besteden we ook veel aandacht aan de theoretische kant van het motorrijden. Je leert verkeersregels, verkeersinzicht en risicoperceptie, zodat je goed voorbereid bent op de uitdagingen van de weg. Onze instructeurs zullen je begeleiden bij het begrijpen van de verkeerstheorie en je voorbereiden op het theoretisch examen. Bij Autorijschool Car & Truck geloven we in een persoonlijke aanpak en individuele begeleiding. We begrijpen dat iedere leerling uniek is en zijn eigen leerbehoeften heeft. Daarom stemmen we onze lessen af op jouw tempo en niveau, zodat je optimaal kunt leren en groeien als motorrijder. Onze rijschool beschikt over moderne lesmotoren die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. We zorgen ervoor dat je traint op betrouwbare en goed onderhouden motoren, zodat je je volledig kunt concentreren op het leren en genieten van het motorrijden.

Algemeen

Een breed scala aan lesprogramma’s

Of je nu een beginner bent die net begint met motorrijden of een ervaren rijder die zijn vaardigheden wil aanscherpen, bij autorijschool Car & Truck bieden we een breed scala aan lesprogramma’s die zijn afgestemd op jouw behoeften en niveau om zo snel mogelijk een een rijbewijs A1/A2/A motorfiets te behalen.

Deskundige instructeurs

Onze theoretische lessen worden gegeven door deskundige instructeurs die je stap voor stap door de verkeersregels, verkeersveiligheid en alle essentiële kennis van het motorrijden zullen begeleiden. We zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent op het theorie-examen, zodat je met vertrouwen de weg op kunt gaan.

Moderne lesvoertuigen

Voor de praktijklessen beschikken we over moderne lesvoertuigen die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Onze ervaren instructeurs zullen je begeleiden bij het ontwikkelen van de juiste rijtechnieken en het aanleren van defensief rijgedrag. We besteden ook aandacht aan specifieke situaties en manoeuvres die relevant zijn voor het behalen van een rijbewijs A1/A2/A motorfiets.

Voorwaarden rijbewijs A1 motor

Het rijbewijs A1 is geldig vanaf 18 jaar voor motorfietsen met een maximale cilinderinhoud van 125 cc, een maximumvermogen van 11 kW/ 15 pk en een vermogen/gewichtsverhouding van maximum 0,1 kW/kg.

Rijbewijs A1 naar A: Voor jongeren onder de 24 jaar

Bij Autorijschool Car & Truck bieden we jou de mogelijkheid om je rijbewijs A1 naar een hoger niveau te tillen. Hier zijn de stappen die je kunt nemen om van A1 naar A te gaan:

Van A1 naar A2:
Heb je al een rijbewijs A1? Na twee jaar kun je overstappen naar een rijbewijs A2. Er gelden enkele voorwaarden:

 • Je moet minstens 20 jaar oud zijn.
 • Volg een aanvullende opleiding van minstens 4 uur bij onze erkende rijschool. Deze opleiding bereidt je voor op het praktisch examen.

Van A2 naar A:
Heb je je rijbewijs A2 behaald? Na twee jaar kun je doorgroeien naar een volwaardig rijbewijs A. Houd rekening met de volgende voorwaarden:

 • Je moet minstens 22 jaar oud zijn.
 • Volg opnieuw 4 uur opleiding bij onze erkende rijschool.
 • Behaal het praktisch examen om je rijbewijs A te verkrijgen.

Direct van A1 naar A:
Wil je direct overstappen van een rijbewijs A1 naar A? Dat kan, maar je moet een basisopleiding van minstens 9 uur volgen bij onze rijschool. Deze intensieve training bereidt je voor op het praktisch examen voor rijbewijs A.

Bij Autorijschool Car & Truck in Hasselt, Limburg, kun je terecht voor een complete opleiding om de rijbewijzen A, A1 en A2 te behalen en je motorrijddromen waar te maken. Met onze ervaren instructeurs en professionele begeleiding staan we klaar om jou op te leiden tot een zelfverzekerde en vaardige motorrijder. Onze rijschool begrijpt dat het behalen van je motorrijbewijs een belangrijke mijlpaal is. Daarom hebben we een gestructureerd lesprogramma ontwikkeld dat is afgestemd op jouw leerbehoeften en niveau. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, onze instructeurs passen de lessen aan om jouw leerproces optimaal te ondersteunen. Tijdens de praktijklessen krijg je de mogelijkheid om te rijden op verschillende motoren, zodat je kunt ervaren welk type motor het beste bij jou past. Onze instructeurs leren je de basisvaardigheden, zoals balans houden, schakelen en bochten nemen. Daarnaast zullen ze je ook geavanceerde technieken aanleren, zodat je klaar bent voor diverse verkeerssituaties en uitdagende omstandigheden. Naast de praktijklessen besteden we ook ruimschoots aandacht aan de theoretische aspecten van het motorrijden. Je leert verkeersregels, verkeersinzicht en risicoperceptie, zodat je met vertrouwen en verantwoordelijkheid kunt deelnemen aan het verkeer. Onze instructeurs staan klaar om je te begeleiden en al je vragen te beantwoorden tijdens interactieve theorielezingen en oefeningen. Bij Autorijschool Car & Truck streven we naar een positieve en ondersteunende leeromgeving. We geloven in een persoonlijke aanpak en moedigen je aan om jezelf uit te dagen en te groeien als motorrijder. Onze instructeurs bieden constructieve feedback en stimuleren je om het beste uit jezelf te halen. Onze rijschool beschikt over moderne lesmotoren die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. We zorgen ervoor dat je leert rijden op goed onderhouden en betrouwbare motoren, zodat je je volledig kunt concentreren op het leren en genieten van het motorrijden. Kies voor Autorijschool Car & Truck om je rijbewijzen A, A1 en A2 te behalen en je passie voor het motorrijden te verwezenlijken. Neem vandaag nog contact met ons op om je in te schrijven en je motoravontuur te beginnen. Onze toegewijde instructeurs staan klaar om je te begeleiden en je te helpen een zelfverzekerde en deskundige motorrijder te worden.
Bij Autorijschool Car & Truck in Hasselt, Limburg, staan we klaar om jou te helpen bij het behalen van de rijbewijzen A, A1 en A2, zodat je volop kunt genieten van het motorrijden. Met onze deskundige instructeurs en professionele begeleiding ben je verzekerd van een leerzame en plezierige ervaring. Of je nu een absolute beginner bent of al enige ervaring hebt met motorrijden, onze rijschool biedt een op maat gemaakte opleiding die is afgestemd op jouw behoeften en niveau. Onze ervaren instructeurs zullen je stap voor stap begeleiden en je de nodige vaardigheden en kennis bijbrengen om veilig en zelfverzekerd de weg op te gaan. Tijdens de praktijklessen krijg je de gelegenheid om te oefenen op verschillende motoren, zodat je kunt ontdekken welk type het beste bij jou past. Onze instructeurs zullen je leren om de motor onder controle te houden, soepel te schakelen, bochten te nemen en op een veilige manier te remmen. Daarnaast zullen ze je ook gevorderde technieken en manoeuvres aanleren, zodat je goed voorbereid bent op diverse verkeerssituaties. Naast de praktijklessen besteden we ook veel aandacht aan de theoretische aspecten van het motorrijden. Je leert verkeersregels, verkeersinzicht, anticiperen op gevaarlijke situaties en andere essentiële kennis die je nodig hebt om veilig de weg op te gaan. Onze instructeurs zullen je begeleiden bij interactieve lessen en praktische oefeningen, zodat je de theorie direct kunt toepassen in de praktijk. Bij Autorijschool Car & Truck geloven we in een positieve en ondersteunende leeromgeving. We moedigen je aan om vragen te stellen, je twijfels te uiten en van je fouten te leren. Onze instructeurs zijn er om je aan te moedigen, te motiveren en je te helpen groeien als motorrijder. We streven ernaar om jou het zelfvertrouwen te geven dat nodig is om met plezier en veiligheid op de motor te rijden. Onze rijschool beschikt over moderne lesmotoren die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Je zult leren rijden op betrouwbare en goed onderhouden motoren, wat bijdraagt aan een comfortabele en veilige leerervaring. Kies voor Autorijschool Car & Truck om je rijbewijzen A, A1 en A2 te behalen en je passie voor het motorrijden te verwezenlijken. Neem vandaag nog contact met ons op om je in te schrijven en je motoravontuur te beginnen. We kijken ernaar uit om je te begeleiden op je reis naar motorrijvaardigheid en het verwezenlijken van je motorrijddromen.

Voorwaarden rijbewijs A2 motor

Het rijbewijs A2 is geldig vanaf 20 jaar voor motorfietsen met een maximumvermogen van 35 kW/47 pk en een vermogen/gewichtsverhouding van maximum 0,2 kW/kg.

Opmerking : de motorfiets mag niet afgeleid zijn van een voertuig met meer dan het dubbele vermogen.

Voorwaarden rijbewijs A motor

Het rijbewijs A is geldig vanaf 24 jaar voor motorfietsen met een vermogen van meer dan 35 kW/47 pk.

Bij Autorijschool Car & Truck willen we je helpen je motoravontuur naar een hoger niveau te tillen. Als je al in het bezit bent van een rijbewijs A1, bieden we jou de kans om na twee jaar over te stappen naar een rijbewijs A2 en uiteindelijk naar het volledige rijbewijs A.

Van A1 naar A2:
Als trotse bezitter van een rijbewijs A1 kun je na twee jaar je rijvaardigheid vergroten met een upgrade naar rijbewijs A2. Om in aanmerking te komen, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Minimaal 20 jaar oud zijn.
 • Een aanvullende opleiding van minstens 4 uur volgen bij een erkende rijschool om je voor te bereiden op het praktijkexamen.

Van A2 naar A:
Heb je met succes je rijbewijs A2 behaald? Na twee jaar kun je nog een stap verder gaan en je rijbewijs A behalen. Let op de volgende voorwaarden:

 • Minimaal 22 jaar oud zijn.
 • Opnieuw 4 uur opleiding volgen bij een erkende rijschool.
 • Slagen voor het praktijkexamen.

Direct overstappen van A1 naar A: Als je alleen een rijbewijs A1 hebt en direct wilt overstappen naar het volledige rijbewijs A, moet je een basisopleiding van minstens 9 uur volgen voordat je kunt deelnemen aan het praktijkexamen voor rijbewijs A.

Bij Autorijschool Car & Truck in Hasselt, Limburg, bieden we een uitgebreide opleiding aan om de rijbewijzen A, A1 en A2 te behalen. Onze rijschool is gespecialiseerd in het begeleiden van motorliefhebbers bij het ontwikkelen van de nodige vaardigheden en kennis om veilig en zelfverzekerd de weg op te gaan. Onze ervaren instructeurs zijn enthousiaste motorrijders met een passie voor het vak. Ze staan klaar om jou stap voor stap te begeleiden, of je nu een beginnende motorrijder bent of al wat ervaring hebt. We geloven in een persoonlijke benadering en stellen jouw leerbehoeften centraal. Tijdens de praktijklessen krijg je de kans om te oefenen op verschillende motoren, zodat je kunt ervaren welk type motor het beste bij je past. Onze instructeurs zullen je de essentiële vaardigheden aanleren, zoals balans houden, bochten nemen, schakelen en remmen. Daarnaast besteden we aandacht aan gevorderde technieken, zodat je goed voorbereid bent op diverse verkeerssituaties. Naast de praktijklessen besteden we ook ruime aandacht aan de theoretische aspecten van het motorrijden. We behandelen verkeersregels, verkeersborden, voorrangsregels en andere belangrijke kennis die je nodig hebt om veilig de weg op te gaan. Onze instructeurs zullen je begeleiden tijdens interactieve lessen en oefeningen, zodat je de theoretische kennis direct kunt toepassen in de praktijk. Bij Autorijschool Car & Truck streven we naar een positieve en ondersteunende leeromgeving. We moedigen vragen stellen en het maken van fouten aan, omdat we geloven dat dit bijdraagt aan je groei en ontwikkeling als motorrijder. Onze instructeurs zullen je aanmoedigen, motiveren en ervoor zorgen dat je zelfvertrouwen groeit terwijl je je rijvaardigheid verbetert. Onze rijschool beschikt over moderne lesmotoren die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Je zult leren rijden op betrouwbare en goed onderhouden motoren, wat bijdraagt aan een veilige en plezierige leerervaring. Kies voor Autorijschool Car & Truck en laat ons je begeleiden naar het behalen van de rijbewijzen A, A1 en A2. Neem vandaag nog contact met ons op om je in te schrijven en je avontuur op de motor te beginnen. We kijken ernaar uit om samen met jou op weg te gaan en je te helpen je motorrijdvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.
Bij Autorijschool Car & Truck in Hasselt, Limburg, ben je aan het juiste adres voor een professionele opleiding om de rijbewijzen A, A1 en A2 te behalen. Onze rijschool biedt een uitgebreid programma dat specifiek is ontworpen om jou de benodigde kennis en vaardigheden bij te brengen om veilig en zelfverzekerd op de motor te rijden. Onze ervaren instructeurs zijn gepassioneerde motorrijders met uitgebreide kennis van het vak. Ze staan klaar om je stap voor stap te begeleiden in je leerproces, of je nu een complete beginner bent of al enige ervaring hebt. We streven ernaar om een persoonlijke en op maat gemaakte aanpak te bieden, zodat jij je comfortabel voelt tijdens het leren en groeien als motorrijder. Tijdens de praktijklessen krijg je de gelegenheid om te oefenen op verschillende motoren, zodat je kunt ontdekken welk type motor het beste bij je past. Onze instructeurs zullen je de basisvaardigheden van het motorrijden bijbrengen, zoals gas geven, remmen, schakelen, bochten nemen en balans houden. Daarnaast zullen ze je begeleiden bij het ontwikkelen van geavanceerdere technieken en het navigeren door diverse verkeerssituaties. Naast de praktijklessen besteden we ook aandacht aan de theoretische aspecten van het motorrijden. We zullen je voorzien van grondige kennis van verkeersregels, verkeersborden, voorrangsregels en andere essentiële informatie die nodig is om veilig op de weg te kunnen rijden. Onze instructeurs zullen je begeleiden tijdens interactieve lessen en oefeningen, zodat je de theorie direct kunt toepassen in de praktijk. Bij Autorijschool Car & Truck streven we naar een positieve en ondersteunende leeromgeving. We geloven dat leren leuk moet zijn, en we moedigen je aan om vragen te stellen, fouten te maken en te groeien als motorrijder. Onze instructeurs zullen je aanmoedigen en motiveren, en zorgen ervoor dat je zelfvertrouwen opbouwt terwijl je je rijvaardigheid verbetert. Onze rijschool beschikt over moderne lesmotoren die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Je zult leren rijden op betrouwbare en goed onderhouden motoren, waardoor je je kunt concentreren op het ontwikkelen van je rijvaardigheid en het genieten van je motorervaring. Kies voor Autorijschool Car & Truck en laat ons je begeleiden naar het behalen van de rijbewijzen A, A1 en A2. Neem vandaag nog contact met ons op om je in te schrijven voor een uitdagende en lonende motorrijopleiding.

Theorie rijbewijs A1/A2/A motorfiets

 • Voor elk type rijbewijs start je met een basisopleiding waarbij je moet slagen voor een theoretisch examen.
 • Vanaf 17 jaar en 9 maanden kan je een theoretisch examen afleggen.
 • Als je daarin slaagt, blijft de theorie 3 jaar geldig en kan je deelnemen aan de praktische examens die volgen op de opleiding in de rijschool.
 • Als je al één van de rijbewijzen uit categorie A (A1 of A2) haalde, hoef je het theoretisch examen niet meer af te leggen wanneer je verandert van categorie.
 • Voorbereiding op het examen kan je in de rijschool of door zelfstudie.  De handboeken zijn verkrijgbaar in de erkende rijschool.
 • Het theoretisch examen richt zich op motorrijders en bestaat uit examenvragen die de werkelijkheid zo dicht mogelijk benaderen.
  Om te slagen moet je minstens 41 op 50 behalen.   Niet geslaagd, dan mag je herkansen, maar nooit op dezelfde dag !

Rijvoorwaarden voorlopig rijbewijs

Met de aanvraag om een voorlopig rijbewijs, ingevuld en afgestempeld door de erkende rijschool, kan u het voorlopig rijbewijs geldig voor 12 maanden afhalen op de dienst rijbewijzen op het gemeentehuis.

Dit is verplicht :

 • Het L-teken achteraan het voertuig voorzien.
 • Het voorlopig rijbewijs altijd op zak hebben.
 • Minstens 1 maand rijden voor je praktijkexamen mag afleggen.

Dit is toegelaten :

 • Nog 3 uur extra rijles nemen en dan met de rijschool het examen afleggen.
 • Commercieel goederenvervoer :  niet toegelaten
 • Personenvervoer : niet toegelaten
 • België verlaten is verboden.

Opmerking: Je mag niet rijden tijdens de vrijdag- , zaterdag- en de zondagnacht, de nacht voorafgaande aan een wettelijke feestdag en de feestdag zelf van 22.00 uur ’s nachts tot 06.00 uur ’s ochtends.

Autorijschool Car & Truck in Hasselt, Limburg, is dé plek waar je terecht kunt voor een uitgebreide opleiding om de rijbewijzen A, A1 en A2 te behalen. Onze rijschool begrijpt dat motorrijden een passie is en een gevoel van vrijheid geeft. Daarom bieden we professionele begeleiding en expertise om je te helpen deze prachtige wereld van het motorrijden te betreden. Onze ervaren instructeurs zijn gespecialiseerd in het lesgeven aan motorrijders van alle niveaus, of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt. We passen ons lesprogramma aan jouw behoeften en vaardigheden aan, zodat je op een comfortabele en gestructureerde manier kunt leren. Tijdens de praktijklessen krijg je de mogelijkheid om te leren rijden op diverse motoren en vertrouwd te raken met verschillende rijtechnieken. Onze instructeurs zullen je begeleiden bij het ontwikkelen van essentiële vaardigheden zoals balans, bochten nemen, remmen en schakelen. Daarnaast besteden we aandacht aan verkeersinzicht en defensief rijden, zodat je veilig en zelfverzekerd de weg op kunt. Naast de praktijklessen bieden we ook uitgebreide theoretische lessen aan. Hier leer je alles over verkeersregels, verkeersborden, voorrangsregels en andere belangrijke aspecten van het motorrijden. Onze instructeurs staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen de benodigde kennis op te bouwen. Bij Autorijschool Car & Truck hechten we veel waarde aan jouw succes en veiligheid. We zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent op het examen en dat je de nodige vertrouwen hebt om zelfstandig de weg op te gaan. Onze rijschool beschikt over moderne lesmotoren die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Je leert rijden op betrouwbare en goed onderhouden motoren, waardoor je je volledig kunt concentreren op het verbeteren van je rijvaardigheid. Kies voor Autorijschool Car & Truck in Hasselt, dé plek waar je een kwalitatieve opleiding kunt volgen om de rijbewijzen A, A1 en A2 te behalen. Neem vandaag nog contact met ons op en begin aan een opwindend avontuur op de motor!
Wil je gaan voor een Rijbewijs A1/A2/A motorfiets ?Bij Autorijschool Car & Truck in Hasselt helpen we je graag op weg naar het behalen van de rijbewijzen A, A1 en A2, zodat je volop kunt genieten van de vrijheid en het plezier van motorrijden. Onze rijschool heeft jarenlange ervaring in het opleiden van motorrijders en we zijn trots op ons professionele en deskundige instructeursteam. Of je nu een beginner bent die nog nooit op een motor heeft gereden of al wat ervaring hebt, wij hebben de juiste lesprogramma's en persoonlijke begeleiding om aan jouw behoeften te voldoen. Tijdens de rijlessen voor de rijbewijzen A, A1 en A2 leggen we de nadruk op het aanleren van essentiële motorrijvaardigheden. Je leert de motor bedienen, soepel schakelen, veilig bochten nemen en op een verantwoorde manier deelnemen aan het verkeer. Onze instructeurs passen zich aan jouw tempo en niveau aan, zodat je op je eigen tempo kunt groeien en vertrouwen kunt opbouwen. Naast de praktijklessen bieden we ook theoretische ondersteuning om je voor te bereiden op het theoretisch examen. We behandelen alle verkeersregels, verkeersinzichten en andere belangrijke kennis die je nodig hebt om een veilige en verantwoordelijke motorrijder te worden. Bij Autorijschool Car & Truck hechten we veel waarde aan verkeersveiligheid en het creëren van bewuste motorrijders. We leren je defensief rijgedrag aan, waardoor je situaties beter kunt inschatten en gepast kunt reageren. We moedigen ook een respectvolle houding naar medeweggebruikers aan, zodat je harmonieus kunt deelnemen aan het verkeer. Onze rijschool beschikt over moderne lesvoertuigen die speciaal zijn uitgerust voor motorrijlessen. Zo kun je leren rijden op een veilige en comfortabele motor die geschikt is voor jouw rijbewijscategorie. Kies voor Autorijschool Car & Truck en geef jezelf de beste kans om succesvol je rijbewijzen A, A1 en A2 te behalen. Onze ervaren instructeurs, flexibele lestijden en persoonlijke benadering zorgen ervoor dat je met vertrouwen en plezier kunt leren motorrijden. Neem vandaag nog contact met ons op en start je motorrijavontuur!

Praktijk rijbewijs A1/A2/A motorfiets

De praktische opleiding bestaat uit minstens 9 uren les in een rijschool waarvan de helft op de openbare weg gereden wordt.

Je ontvangt van de rijschool een «opleidingscontract» met informatie over de objectieven en de permanente evaluatie.

Voor het praktijkgedeelte zijn er twee opleidingsmogelijkheden :

 1. Na 9 uren les volgen en dan kan je een praktisch examen afleggen op het privaatterrein van het examencentrum.
  Het examen op het privaatterrein bestaat uit manoeuvres die vanaf 1 mei 2013 werden aangepast om beter aan te sluiten bij de reële situaties waarmee motorrijders te maken krijgen.
  Ben je geslaagd, dan kan je een voorlopig rijbewijs halen op het gemeentehuis, om zelf verder te oefenen als voorbereiding op het volgende examen.
  Dit voorlopig rijbewijs blijft 1 jaar geldig.
  Je kan ten vroegste na één maand het praktisch examen op de openbare weg afleggen in het examencentrum.
 2. Neem je 3 lesuren extra  in de rijschool – in totaal dus minstens 12 uren les – dan kan je  meteen ook het praktisch examen op de openbare weg afleggen.

Motorkledij verplicht

 • Handschoenen
 • Vest met lange mouwen
 • Lange broek of overall
 • Laarzen of schoenen die de enkels beschermen
 • Helm

ZONDER GESCHIKTE KLEDIJ KUNNEN DE LESSEN NIET DOORGAAN.   ZORG DAT JE RUIM OP TIJD BENT VOOR DE PRAKTIJKLESSEN,  DIT OM ONAANGENAME VERRASSINGEN TE VERMIJDEN !

Het is mogelijk dat je ingepland wordt in een groepssessie.  Door de vele aanvragen en het beperkt aantal examens kan het soms niet anders.

Wil je gaan voor een Rijbewijs A1/A2/A motorfiets ?Autorijschool Car & Truck: Dé plek voor het behalen van rijbewijzen A, A1 en A2 Wil je genieten van de ultieme vrijheid en het avontuur van motorrijden? Bij Autorijschool Car & Truck in Hasselt bieden we hoogwaardige rijopleidingen aan waarmee je de rijbewijzen A, A1 en A2 kunt behalen. Als gespecialiseerde rijschool hebben we een passie voor motorrijden en begrijpen we de opwinding die het met zich meebrengt. Onze ervaren instructeurs zijn zelf enthousiaste motorrijders en zullen je begeleiden tijdens je motorrijopleiding, ongeacht je ervaringsniveau. Bij Autorijschool Car & Truck geloven we in een persoonlijke benadering en bieden we maatwerkopleidingen aan. Of je nu wilt beginnen met het behalen van het lichte motorrijbewijs A1, het middelzware motorrijbewijs A2 of het volledige motorrijbewijs A, wij hebben de juiste lesprogramma's en instructeurs om aan jouw behoeften te voldoen. Tijdens de rijopleiding krijg je zowel praktijklessen als theoretische kennis. Onze praktijklessen zijn gericht op het aanleren van de juiste rijtechnieken, zoals gas geven, schakelen, remmen en bochten nemen. Daarnaast besteden we aandacht aan verkeersinzicht, veilig rijgedrag en het omgaan met verschillende verkeerssituaties. Onze instructeurs zullen je begeleiden bij elke stap van het proces, van het opbouwen van basisvaardigheden tot het verfijnen van geavanceerde technieken. Ze zullen je helpen vertrouwen op te bouwen, je rijvaardigheden te verbeteren en je voor te bereiden op het rijbewijsexamen. Bij Autorijschool Car & Truck streven we naar een veilige en verantwoorde motorrijervaring. We leggen de nadruk op defensief rijden, het begrijpen van verkeersregels en het respecteren van medeweggebruikers. Je leert hoe je mogelijke risico's kunt inschatten en proactief kunt handelen om veiligheid te waarborgen. Kies voor Autorijschool Car & Truck en laat ons je begeleiden naar het behalen van je rijbewijzen A, A1 en A2. Onze moderne lesvoertuigen en gepassioneerde instructeurs staan klaar om je te ondersteunen bij het verwezenlijken van je motorrijddromen. Neem vandaag nog contact met ons op om te beginnen aan je spannende reis op twee wielen!

Driewielers (trikes)

 • Houders van een rijbewijs B, afgegeven vóór 1 mei 2013, mogen alle driewielers besturen op Belgisch grondgebied;
 • Houders van een rijbewijs B, afgegeven na 30 april 2013, met code 373 (mits 4 uur opleiding in een rijschool te volgen) mogen vanaf 21 jaar alle driewielers besturen op Belgisch grondgebied;
 • Houders van een rijbewijs B, afgegeven na 30 april 2013 en sinds ten minste twee jaar, met code 372 vo(mits 4 uur opleiding in een rijschool te volgen) mogen op Belgisch grondgebied voertuigen van categorie A1 besturen, en dus ook driewielers met een vermogen van hoogstens 15 kW;
 • Houders van een rijbewijs A1 mogen driewielers met een maximumvermogen tot 15 kW besturen in België en de andere EU-lidstaten;
 • Houders van een rijbewijs A mogen driewielers met een vermogen van meer dan 15 kW besturen in België en de andere EU-lidstaten.

Vierwielers (quad, buggy)

 • Tussen je 16 en 18 jaar kan je met een rijbewijs AM met een lichte vierwieler rijden.
  Daarna mag iedereen met een definitief rijbewijs B  met een lichte vierwieler rijden (lege massa van max. 350 kg, bij elektrische voertuigen zonder het gewicht van de batterijen te rekenen).
  De snelheid van het voertuig moet beperkt zijn tot 45 km/u (max. 50cc of max. 4 kW en max. 4 kW nominaal continu vermogen voor elektrische voertuigen).
 • Een rijbewijs B  volstaat om met een ‘vierwieler met motor’ te rijden. Dit zijn voertuigen die niet als bromfiets of auto beschouwd worden en een lege massa hebben van maximum 400 kg (of 550 kg voor voertuigen die gebruikt worden voor goederenvervoer). Het netto-maximumvermogen van de motor mag hoogstens 15 kW bedragen. Bij elektrische voertuigen geldt de massa zonder de batterijen.

Opmerkingen en diverse weetjes

Opmerkingen

Een paar opmerkingen m.b.t. het behalen van een rijbewijs A1/A2/A motorfiets ?

 • De eerste keer niet geslaagd voor één van de praktische proeven m.b.t. het rijbewijs A1/A2/A motorfiets? Dan mag  je het een tweede keer proberen. Na die herkansing ben je verplicht om 2 uren rijles te nemen in een erkende rijschool.
 • Het examen op het privaatterrein en het gecombineerde examen manoeuvres/openbare weg worden altijd met een voertuig van de rijschool afgelegd.
 • Wanneer je met een voorlopig rijbewijs op een eigen motorfiets oefent, kan je daarmee het examen op de openbare weg afleggen.
 • Doe je praktijkexamen met een scooter of een motor met automatische transmissie, dan krijg je een code 78 op je rijbewijs en mag je niet met gewone versnellingen rijden.

Het vroegere ‘rijbewijs A beperkt vermogen’ (maximumvermogen 25 kW/34 pk en een vermogen/ gewichtsverhouding van maximum 0,16 kW/kg) wordt gelijkgesteld aan de categorie A2.

Wil je gaan voor een Rijbewijs A1/A2/A motorfiets ?Autorijschool Car & Truck: Rijopleiding voor rijbewijzen A, A1 en A2 Ben je een enthousiaste motorliefhebber en droom je ervan om de weg onveilig te maken op een krachtige motorfiets? Bij Autorijschool Car & Truck in Hasselt helpen we je graag om je rijbewijzen A, A1 en A2 te behalen. Onze rijschool is gespecialiseerd in het opleiden van motorrijders van alle niveaus. Of je nu een beginner bent die nog nooit op een motor heeft gezeten of al wat ervaring hebt opgedaan, onze ervaren instructeurs staan klaar om je te begeleiden tijdens je motorrijopleiding. Bij Autorijschool Car & Truck begrijpen we dat elk rijbewijs zijn eigen vereisten en beperkingen heeft. Daarom hebben we specifieke lesprogramma's ontwikkeld voor elk rijbewijsniveau. Of je nu het rijbewijs A1 (lichte motor), A2 (middelzware motor) of A (zware motor) wilt behalen, we bieden op maat gemaakte lessen die passen bij jouw vaardigheden en doelen. Tijdens de rijopleiding leer je alle aspecten van het motorrijden, inclusief de technische vaardigheden zoals gas geven, schakelen en remmen. Je leert ook defensief rijden, bochten nemen, veilig inhalen en het omgaan met verschillende verkeerssituaties. Onze instructeurs zijn ervaren motorrijders en zullen je begeleiden bij elke stap, zodat je vertrouwen opbouwt en je vaardigheden verbetert. Veiligheid is onze topprioriteit. We besteden uitgebreid aandacht aan het aanleren van defensief rijgedrag, het inschatten van risico's en het nemen van verantwoorde beslissingen in het verkeer. We zorgen ervoor dat je de nodige kennis hebt van verkeersregels en verkeersveiligheid, zodat je een verantwoordelijke motorrijder wordt. Naast de praktijklessen bieden we ook ondersteuning bij het theoretisch examen, zodat je goed voorbereid bent op zowel het praktische als het theoretische gedeelte van de rijbewijsprocedures. Onze lesmaterialen en instructiemethoden zijn ontworpen om je optimaal voor te bereiden op de examens en je slaagkansen te vergroten. Kies voor Autorijschool Car & Truck en zet de eerste stap naar het behalen van je rijbewijzen A, A1 en A2. Onze professionele instructeurs en moderne lesvoertuigen zullen je begeleiden naar motorrijvaardigheid en -plezier. Neem vandaag nog contact met ons op om je in te schrijven en je motorrijddroom werkelijkheid te maken!
Wil je gaan voor een Rijbewijs A1/A2/A motorfiets ?Autorijschool Car & Truck: Rijopleiding voor rijbewijzen A, A1 en A2 Wil je genieten van de vrijheid en het avontuur van het motorrijden? Bij Autorijschool Car & Truck ben je aan het juiste adres! Wij bieden een uitgebreide rijopleiding aan waarmee je de rijbewijzen A, A1 en A2 kunt behalen. Onze rijschool, gevestigd in [locatie], is gespecialiseerd in het opleiden van motorrijders. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, onze ervaren instructeurs staan klaar om je te begeleiden bij elke stap van je motorrijavontuur. Bij Autorijschool Car & Truck begrijpen we dat elke motorrijder uniek is en andere behoeften heeft. Daarom bieden we flexibele lesprogramma's aan die zijn afgestemd op jouw niveau en beschikbaarheid. Of je nu wilt starten met het behalen van het rijbewijs A1 (lichte motor), A2 (middelzware motor) of het volledige rijbewijs A (zware motor), wij hebben de juiste opleiding voor jou. Tijdens de opleiding leer je niet alleen de technische vaardigheden van het motorrijden, zoals het beheersen van gas, koppeling, remmen en schakelen, maar ook defensief rijden, het lezen van verkeerssituaties en het nemen van verantwoorde beslissingen op de weg. Onze instructeurs zullen je ook vertrouwd maken met de verkeersregels en -voorschriften die specifiek zijn voor motorrijders. Bij Autorijschool Car & Truck streven we ernaar om een veilige, zelfverzekerde en verantwoordelijke motorrijder van je te maken. We hechten veel waarde aan het aanleren van goede rijgewoonten en het bevorderen van verkeersveiligheid. Onze instructeurs hebben ruime ervaring en zullen je met enthousiasme en geduld begeleiden tijdens je opleiding. Naast de praktijklessen bieden we ook ondersteuning bij het theoretisch examen, zodat je goed voorbereid bent op zowel het praktische als het theoretische gedeelte van de rijbewijsprocedures. Kies voor Autorijschool Car & Truck en zet de eerste stap naar het behalen van je rijbewijzen A, A1 en A2. Neem vandaag nog contact met ons op om je in te schrijven voor onze motorrijopleiding en begin aan een opwindend motorrijavontuur!

Diverse weetjes

Een aantal weetjes voor diegene die willen gaan voor een rijbewijs A1/A2/A motorfiets.

 • Als je een rijbewijs B  hebt, mag je ook met bromfietsen, scooters, lichte motorfietsen en lichte vierwielers van de AM-klasse rijden.
 • Wanneer je na 1 mei 2011 je rijbewijs B behaalde, mag je na twee jaar in het bezit van dit rijbewijs te zijn, rijden met een motorfiets of scooter met een maximale cilinderinhoud van 125 cc, beperkt tot 11 kW/15 pk en een vermogen/ gewichtsverhouding van maximum 0,1 kW/kg, op voorwaarde dat je 4 uur opleiding in een erkende rijschool volgt.
  Dit zonder  theoretisch of praktisch examen af te moeten leggen.
  Wanneer je rijbewijs B werd afgeleverd voor 1 mei 2011 moet je helemaal geen opleiding volgen om met een bromfiets of een scooter te rijden, al is het veiliger om dat wel te doen, bv.  in een rijschool of een centrum voor doorgedreven rijopleiding.
  Je mag onder deze omstandigheden (A1 bij rijbewijs B) alleen rijden in België. Wanneer je in het buitenland wil rijden met een dergelijke motorfiets, heb je een volwaardig rijbewijs categorie A1 nodig.
  Hiervoor dien je een volledige opleiding te volgen in de erkende rijschool, d.w.z. 9 uur les voor het examen op privaat terrein en daarna 3 uur les voor het examen op de openbare weg, ofwel 12 uur les ineens om dan het volledige gecombineerde examen te kunnen afleggen.
 • Als je het rijbewijs B  haalde voor einde 1988 mag je met een motorfiets of scooter op de openbare weg blijven rijden, zonder beperking van het vermogen of de cilinderinhoud.  Een rijopleiding  volgen voor je eigen veiligheid is hier sterk aangewezen.  Dit kan in een erkende rijschool.

Prijslijst rijbewijs A1/A2/A motorfiets

Inschrijving
€ 35,00
Per lesuur
€ 81,00
Volledig pakket 9 uur + examenbegeleiding privaat terrein :
€ 891,00
3 uur bijkomende les + 2e examenbegeleiding op openbare weg :
€ 405,00
Volledig pakket 12 uur + examenbegeleiding
€ 1.134,00
Nieuwe examenbegeleiding :
€ 324,00 (€ 243,00 zonder oefentijd)
Prijzen zijn BTW inclusief.
Examengelden voor het examencentrum zijn in bovenstaande prijzen NIET inbegrepen, en worden ook aan jou gefactureerd.
Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.